home-compani-de-stat

Guvernul a dat aproximativ 600 de milioane lei pentru CFR. La finalul anului numărul angajaților CFR crește cu 605 persoane

Guvernul a alocat la rectificarea bugetară suma de 597,3 milioane lei pentru companiile  C.N.C.F CFR – S.A și SNTFR CFR-Călători, pentru ca acestea să își plătească restanțele către Ministerul Transporturilor. Datoriile reprezintă TVA dedus și nevirat la bugetul de stat la termenele stabilite în normele de închidere a exercițiului bugetar.

’’Rectificarea bugetelor de venituri și cheltuieli ale celor doi operatori din domeniul transporturilor feroviare vine ca urmare a modificărilor alocațiilor de la bugetul de stat conform Ordonanței de Urgență a Guvernului privind rectificarea bugetului de stat pe anul 2015 și unele măsuri bugetare. Prin OUG 47/2015 privind rectificarea bugetului de stat pentru 2015 s-a alocat suma de 597,3 milioane lei pentru capitalizarea C.N.C.F. CFR – S.A. pentru plata restanțelor către minister, reprezentând TVA dedus și nevirat la bugetul de stat la termenele stabilite în normele de închidere a exercițiului bugetar. Această alocare bugetară se regăsește în bugetul de venituri și cheltuieli rectificat al C.N.C.F CFR –S.A’’, se precizează în Hotărârea de Guvern.

De asemenea, bugetele rectificate ale celor doi operatori economici includ modificările determinate de majorarea cheltuielilor de natură salarială și a numărului de personal ca urmare a punerii în aplicare a art.66 din OUG 47/2015. Potrivit acestui articol, de la bugetul de stat se asigură sumele necesare reîntregirii cheltuielilor cu salariile pentru întregul an 2015, sume determinate ca urmare a acordării unor creşteri salariale în anul 2014, pentru o fracţiune de an. Pentru a putea fi pusă în aplicare a        ceastă prevedere, potrivit bugetului de venituri și cheltuieli rectificat al C.N.C.F CFR S.A pentru 2015, cheltuielile de natură salarială sunt majorate de la 678,620 milioane de lei (sumă aprobată inițial în bugetul de venituri și cheltuieli prin HG 224/2015) la 711,739 milioane de lei. De asemenea, potrivit aceluiași act normativ, numărul de personal prognozat la finele anului pentru C.N.C.F CFR S.A va crește de la 22.455 (prognozat prin HG 224/2015) la 23.060 de angajați.

 

 

Comments

comments

Your Turn To Talk

Your email address will not be published.