home-compani-de-stat

Vicepremierul Vasile Dincu vrea sa reinfiinteze Institutul National de Administratie

Vasile Dincu vicepremierVicepremierul Vasile Dincu vrea ca prima sa hotarare de Guvern sa fie pentru reinfiintarea Institutului National de Administratie.

“Prima hotarare a mea va fi o hotarare de Guvern despre reinfiintarea Institutului National de Administratie. Nu exact cum a fost, avem cu totul un alt concept, premierul a antamat deja specialisti care vor veni din UE prin transfer sau prin alte forme de sprijin, foarte multi romani care lucreaza acolo si vor sa vina acasa pentru cateva luni pentru a lucra la refundamentarea unui institut de formare in administratie publica”, a afirmat Dincu, la Radio Romania Actualitati.

“Recastigarea demnitatii functiei publice face parte dintr-o strategie pe care mi-am propus sa o discut in luna decembrie si sa o lansez public. Aici sunt mai multe lucruri. Este o chestiune care vine de la centru, nu sunt intotdeauna de vina oamenii, a existat intotdeauna un control al functiei publice, a existat intotdeauna un functionar public subordonat politicienilor care veneau la un moment dat. Trebuie vazut pana unde se merge cu politizarea. In al doilea rand, este vorba de dreptul oamenilor pentru formare”, a mentionat Dincu.

Comments

comments

  • Vicepremierul Vasile Dincu a preluat expresia statul obez de la fostul pre?edinte Traian Basescu , pentru a scoate in eviden?a numarul mare al bugetarilor ?i birocra?ia excesiva.

Your Turn To Talk

Your email address will not be published.