home-compani-de-stat

Companiile de stat din industria de aparare vor fi retehnologizate si modernizate in 2016

Fostul premier Victor Ponta a dat pe final de mandat o Ordonanta de Urgenta prin care companiile de stat din industria de aparare vor beneficia de un amplu program de investitii pentru retehnologizarea si modernizarea fluxurilor de fabricatie a armamentului.
Armata romana

Pe 3 noiembrie 2015, premierul Victor Ponta a emis Ordonanta de Urgenta privind unele masuri pentru realizarea de investitii la operatorii economici din industria de aparare si pentru modificarea si completarea unor acte normative.

Ministerul Economiei a prezicat ca implementarea investitiilor se poate face dupa aprobarea Bugetelor de Venituri si Cheltuieli pentru anul 2016, dar nu mai devreme de 04.01.2016, iar durata investitiei este data de tipul de investitie si de termenele stabilite prin documentatia tehnico-economica, aprobata conform legii pentru fiecare obiectiv in parte.

„Adoptarea programului investitional are rolul de a asigura refacerea capacitatii industriale necesare productiei si securizarii lantului de aprovizionare tehnica si mijloacele de lupta necesare fortelor Sistemului National de Aparare, Ordine Publica si Siguranta Nationala a României, in raport cu angajamentele asumate de România in calitate de stat membru UE si NATO. Pentru realizarea investitiilor, operatorii economici pot beneficia de transferuri alocate de la bugetul de stat”, se precizeaza in Ordonanta de Urgenta.

“Sumele necesare se vor determina in functie de alocatiile bugetare aprobate, iar aprobarea obiectivelor de investitii se face de catre Consiliul Suprem de Aparare al Tarii”, sustine Ministerul Economiei.

Ordonanta de Guvern se refera la toti operatorii economici din domeniul industriei de aparare care sunt sub autoritatea MECT, si anume: Compania Nationala Romarm, cu filialele sale – Societatea Tohan S.A., Societatea Carfil SA, Societatea Metrom SA, Societatea Uzina Mecanica Cugir S.A., Societatea Fabrica De Arme Cugir S.A., Societatea uzina Mecanica Plopeni S.A., Societatea Electromecanica Ploiesti S.A., Societatea Uzina Mecanica Sadu S.A., Societatea Uzina De Produse Speciale Dragomiresti S.A., Societatea Automecanica Moreni SA, Societatea Uzina Mecanica Mija SA, Societatea Fabrica de Pulberi Fagaras S.A., Societatea Pirochim Victoria S.A., Societatea Arsenal Resita S.A., Societatea Uzina Mecanica Bucuresti S.A., Societatea Uzina Mecanica Orastie  S.A., Societatea Santierul Naval Mangalia S.A.,Societatea Avioane S.A. Craiova, Societatea IAR S.A. Brasov, Societatea IOR S.A. Bucuresti, Societatea Romaero S.A. Bucuresti.

 

Comments

comments

Your Turn To Talk

Your email address will not be published.