home-compani-de-stat

Veste buna! Au crescut diurnele cu 30 de dolari pe zi pentru politistii aflati in misiune NATO in Afganistan

international-operations-programGuvernul Romaniei a adoptat o Ordonanta prin care diurna politistilor aflati in misiune NATO in Afaganistan va creste de la 60 la 90 de euro pe zi. Totodata, Ordonanta prevede asigurarea prin regularizare, a acestui nivel al drepturilor banesti cuvenite pe intreaga perioada a participarii politistilor la misiunile respective in anul 2015, atat pentru cei care continua misiunea cat si pentru cei care sunt inlocuiti, asigurandu-se eliminarea oricaror discriminari privind drepturile personalului care desfasoara aceleasi activitati, in aceleasi conditii.

“Anterior acestei modificari, in legislatia nationala, existau diferentieri intre drepturile cuvenite politistilor si cele cuvenite cadrelor militare, in conditiile in care ambele categorii de personal desfasoara misiuni similare, in aceleasi conditii. Astfel, personalul militar beneficia de o diurna zilnica de 90 de euro, iar politiștii de o diurna zilnica de 60 de dolari”, se precizeaza intr-un comunicat al Ministerului de Interne.

Consiliul Suprem de Aparare a tarii a aprobat Conceptia militar – strategica pentru participarea la viitoarea misiune NATO in Afganistan, post – 2014, Resolute Support Mission (RSM), potrivit careia Ministerul Afacerilor Interne poate pune la dispozitie pentru aceasta misiune pana la 50 jandarmi si politisti.

In conformitate cu angajamentele asumate, in contextul operationalizarii misiunii Resolute Support Mision in Afganistan, Ministerul Afacerilor Interne a dislocat personalul propriu in Afganistan incepand cu data de 21.01.2015.

Comments

comments

Your Turn To Talk

Your email address will not be published.