home-compani-de-stat

Cine vrea sa ingroape Complexul Energetic Hunedoara? Ministrul Andrei Gerea tace. Premierul Victor Ponta spunea ca FMI si Comisia Europeana vor sa inchida compania de stat

Andrei Gerea, Constantin Jujan si Alexandru BlajConstantin Jujan si-a dat demisia din functia de director general al companiei de stat

Companiidestat.ro a anuntat inca din 28 aprilie faptul ca, directorul general al Complexului Energetic Hunedoara (CEH), Constantin Jujan, se pregateste sa-si depuna demisia. La aceea data, Alexandru Blaj si-a dat demisia din functia de presedinte al Consiliului de Administratie al CEH.

Valea Jiului sta sa explodeze! Alexandru Blaj si-a dat demisia de la CEH. Urmeaza Jujan?

Dar, Constantin Jujan si-a depus ieri demisia dupa care a acuzat ca acordarea imprumutului sub forma de ajutor de stat de la Guvern intarzie, in conditiile in care exista un calendar convenit cu FMI si Comisia Europeana privind activitatile CEH.

“S-a intarziat prea mult din cauza birocratiei. Este si un calendar convenit cu Fondul Monetar Internaţional, Comisia Europeana, privind activitatile companiei. Urma să facem achizitii de certificate, era nevoie de bani si pentru programul de restructurare. Dar s-a iesit din aceste termene”, a declarat Constantin Jujan, citat de mediafax.ro.

Premierul Victor Ponta i-a solicitat ministrului Andrei Gerea, in data de 27 mai 2015, sa le arate angajatilor de la Complexul Energetic Hunedoara ca vor primi ajutorul de stat, dar sa le si zica ca Fondul Monetar International si Comisia Europeana solicitat inchiderea companiei de stat.

“Va rog sa mergeti cu ceea ce aprobam azi, dar sa mergeti si cu ceea ce ne cer tot timpul si Comisia, si FMI-ul, sa inchidem CNH-ul (CNE Hunedoara-n.r.). Poate ne ajuta ei sa-l salvam si sa facem restructurarile de care e nevoie si sa-l salvam”, i-a spus premierul ministrului Energiei la inceputul sedintei Guvernului din 27 mai 2015.

Comments

comments

Your Turn To Talk

Your email address will not be published.