home-compani-de-stat

Seful PSD Craiova, Mihai Fifor, va fi noul ministru al Transporturilor

Mihai Fifor

Născut la Drobeta Turnu Severin într-o familie de profesori, Mihai Fifor are  45 de ani şi este absolvent al Facultății de Litere a Universității din Craiova. Din 2010, el este președinte al PSD Craiova, iar din 2012 a denivit senator PSD şi în prezent este şi președintele Comisiei pentru transporturi şi energie din Senat.

În perioada 1994-2001, a fost cercetător la Institutul de Cercetări socio-umane “C. S. Nicolaescu-Plopșor”, apoi a fost director al Centrului Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Dolj, post ocupat pana în anul 2005. “Sunt ani de muncă intensă în domeniul cercetării, pe o arie complexă legată de minoritățile românești din afara granițelor, cu precădere pe viața romanilor de pe Valea Timocului din Serbia și Bulgaria. Cu această temă mi-am început studiile doctorale, în cadrul Universității din Craiova, obținând în anul 2003 titlul de doctor în stiințe Magna cum laudae. În toată această perioadă am participat la mai multe stagii de pregătire în centre academice din întreaga Europă, amintind printre altele Universitatea Central-Europeană de la Budapesta, Universitatea din Amsterdam, Universitatea din Turku-Finlanda, Universitatea din Leeds-Marea Britanie”, scrie Mihai Fifor pe blog.

În februarie 2005 am preluat ca manager Muzeul Regional al Olteniei, instituție emblematică a culturii craiovene, care tezaurizează peste 300.000 de piese de patrimoniu cultural național. Împreună cu Consiliul Județean Dolj am început aici un amplu program de reabilitare și modernizare, investind pe parcursul a 7 ani de mandate circa 6 milioane de euro din fonduri europene atrase prin Direcția de Afaceri Europene a Consiliului Județean Dolj. Am reușit ca în 7 ani să restauram și să consolidăm Casa Băniei și cladirea secției de istorie-arheologie de la Madona Dudu, să ridicăm de la firul ierbii o clădire nouă pentru depozitele de patrimoniu și laboratorul de restaurare, într-un cuvânt, să readucem Muzeul Olteniei în fruntea instituțiilor muzeale europene.

2007 a fost anul în care am absolvit cursurile de master în managementul afacerilor publice în cadrul Scolii Naționale de Studii Politice și Administrative din București, iar în 2009 am absolvit Colegiul Național de Aparare și Colegiul Național de Afaceri Interne din cadrul Academiei de Poliție”, mai precizează Mihai Fifor pe blog.

În anul 2010 Mihai Fifor, a fost ales președinte al Organizației Municipale PSD Craiova, iar în urma alegerilor din decembrie 2012, Mihai Fifor a fost ales senator PSD în circumscripția 17 Dolj.

Potrivit ultimei declarații de avere, Mihai Fifor dispune de o locuință de 150 mp în Ișalnița, având și un credit de 17.700 de euro la o bancă. De asemenea, acesta a obținut un venit de 59.628 de lei din activitatea de senator, dar și 799 de lei de la Universitatea din Craiova.

Comments

comments

Your Turn To Talk

Your email address will not be published.