home-compani-de-stat

Vicepresedinte FLSI Adrian Voica: “Legea Educatiei a fost schimbata de 64 de ori in ultimii 25 de ani. Nu exista o viziune unitara.”

Adrian VoicaVicepresedintele Federatiei Sindicatelor Libere din Invatamant, Adrian Voica, sustine ca Legea Educatiei a fost schimbata de 64 de ori in ultimii 25 de ani. Nu exista o viziune unitara. Reforma a insemnat ideile fiecarui ministru la vremea numirii sau ce a mai vazut printr-o vizita in tarile vestice. “In calitate de vicepresedinte FSLI solicit ca in noua lege sa fim asimilati ca statut si salarizare cu functionarii publici. Sa avem contracte semnate cu ministerul. Nu prin comisiile locale. Ministerul Educatiei are programe de milioane de euro si cunoaste toata incadrarea sistemului. In tarile UE, profesorii sunt platiti de catre ministerul de resort.

“In orasul Costesti nu s-a decontat naveta de cinci ani. La Valea Mare Pravat langa Campulung Muscel nu se plateste naveta. Cand salariile vor fi platite de catre ministerul Educatiei atunci atunci putem spune ca se asuma o politica de educatie la nivel national.”, a precizat Adrian Voica.

Comments

comments

Your Turn To Talk

Your email address will not be published.