home-compani-de-stat

Transportul profesorilor va fi decontat de primarii

Sorin Campeanu EducatieMinistrul Educatiei, Sorin Campeanu, a anuntat ca: “Se deconteaza integral transportul auto, feroviar sau naval. Pentru a se asigura de existenta acestor sume in bugetele autoritatilor locale se prevede, pentru eliminarea discriminarii, suplimentarea de la bugetul de stat, a bugetelor autoritatilor locale, tocmai pentru primariile mai sarace”.

Mai mult, ministrul a subliniat ca, potrivit acestor norme, nu exista un plafon al sumei de decont, afirmand ca aproximativ 65.000 de cadre didactice si auxiliare, majoritatea din mediul rural, sunt beneficiarii acestor norme.

Reactia ministrului Educatiei vine in urma declaratiilor Raluca Turcan (PNL) potrivit carora hotararea de guvern ce are ca subiect normele de decontare a transportului pentru cadrele didactice si cadrele auxiliare va “pune 65.000 de profesori in imposibilitatea de a-si tine orele”.

“Printr-un simplu HG, peste jumatate de milion de elevi pot ramane fara cadre didactice la catedra. Ministerul Educatiei pregateste o surpriza majora cadrelor didactice si personalului didactic auxiliar navetist din toate scolile: decontarea abonamentelor lunare sa se faca de catre autoritatile locale”, a precizat Raluca Turcan, intr-un comunicat de presa.

Comments

comments

Your Turn To Talk

Your email address will not be published.