home-compani-de-stat

Sindicalistii din Portul Constanta au protestat in fata Ministerului Transporturilor

Protest Port ConstantaAproximativ 300 de membri ai Federatiei Nationale a Sindicatelor Portuare (FNSP) au protestat miercuri in fata Ministerului Transporturilor. O delegatie formata din reprezentanti ai conducerii FNSP si ai Organizatiei Patronale “Operatorul Portuar” urmeaza sa se intalneasca, in aceasta dupa-amiaza, cu secretarul de stat in Ministerul Transporturilor, Iulian Matache, pentru a-i prezenta lista de revendicari.

Protestatarii au iesit in strada pentru a solicita demiterea actualei conduceri a Companiei Nationale Administratia Porturilor Maritime Constanta (CN APMC), dar si rediscutarea Master Planului pentru Portul Constanta.

De asemenea, sindicalistii solicita transparenta in stabilirea politicii tarifare si in modul de incheiere a contractelor de subconcesiune si inchiriere a infrastructurii de transport naval, dar si transparenta in exploatarea domeniului portuar.

Curtea Constitutionala a hotarat deja ca o administratie a statului nu poate avea structura de actionariat privata, deciziile urmand sa fie luate doar de ministerul de care apartine, respectiv Ministerul Transporturilor. in urma hotararii emise de Curtea Constitutionala, Primaria Constanta a fost obligata sa dea inapoi actiunile pe care le avea, lucru pe care l-a si facut. Solicitam ca acelasi demers sa fie parcurs si de Fondul Proprietatea, care detine 20% din actiuni, pentru a se intra astfel in legalitate”, a declarat presedintele Blocului National Sindical (BNS), Dumitru Costin.

Comments

comments

Your Turn To Talk

Your email address will not be published.