home-compani-de-stat

Radu Ghetea paraseste CEC Bank. In locul sau a fost numit Enache Jiru

Radu Ghetea CEC BankRadu Gratian Ghetea, directorul general – presedinte al Consiliului de Administratie al CEC Bank si presedintele Asociatiei Romane a Bancilor va fi inlocuit la de Enache Jiru, secretar de stat in Ministrul Finantelor publice la conducerea bancii. Jiru, care a mai ocupat functia de presedinte al bancii in 2004, a fost nominalizat de Ministerul Finantelor pentru a prelua functia lui Ghetea iar numirea acestuia va deveni efectiva deindata ce Banca Nationala a Romaniei va aproba noua conducere a CEC Bank.

Radu Ghetea a intrat in atentia opiniei publice atunci cand fostul ministru al Finantelor Publice, Daniel Chitoiu, a declarat ca a fost sunat de Traian Basescu pentru a nu il schimba de la conducerea CEC. Interventia lui Basescu a survenit la cateva zile dupa ce Ioana Basescu a contractat un credit imobiliar de 4,6 milioane de lei cu care a cumparat mosia de la Nana. Fiica cea mare a fostului presedinte a obtinut imprumutul in timp record si cu dobanzi preferentiale insa un raport realizat de directia de supraveghere a BNR a aratat ca acordarea creditului a fost legala. In urma scandalului mediatic, Guvernul a incercat sa il demita pe Ghetea dar a renuntat la aceasta din cauza penalizarilor uriase si confidentiale pe care ar fi trebuit sa le plateasca bancherului. Din ultima declaratie de avere a lui Ghetea postata pe site-ul ANI reiese ca functia de presedinte al CEC i-a adus bancherului venituri de peste 1,5 milioane de lei in anul 2014. In medie, putin peste 30.000 de euro!
Astfel, incepand cu data de 11 mai a.c. si pana la data aprobarii de catre BNR a noilor membri nominalizati de catre AGA au fost prelungite mandatele membrilor executivi ai CA al CEC Bank, respectiv ale lui Radu Gratian Ghetea — director general-presedinte al CA, Andrei-Liviu Stamatian — director prim-vicepresedinte, membru al CA, Gheorghe Carabasan — director—vicepresedinte, membru al CA si Mihaela Lucica Popa — director-vicepresedinte, membru al CA.
Potrivit MFP, in functiile de membri executivi ai CA al CEC Bank pentru un mandat de patru ani, incepand cu data aprobarii de catre BNR, Adunarea Generala a Actionarilor bancii a nominalizat pe Enache Jiru — director general-presedinte al CA, Lucian Claudiu Anghel — director-prim-vicepresedinte, membru al CA, Mihaela Lucica Popa — director-vicepresedinte, membru al CA si Cristian Tudorancea — director-vicepresedinte, membru al CA.
De asemenea, a fost prelungit mandatul de director—vicepresedinte pentru Mirela Iovu, pana la data aprobarii de catre BNR a unui mandat similar pentru Andrei Razvan Micu.
In acelasi timp, au fost prelungite, incepand cu data de 11 mai a.c. si pana la data expirarii mandatelor noilor membri ai conducerii institutiei bancare, mandatele membrilor neexecutivi ai CA al CEC Bank: Gelu Stefan Diaconu — membru, Valentin Tiberiu Mavrodin — membru, Mirela Sitoiu — membru, Ciprian Sebastian Badea — membru, Dan Manolescu — membru, Mihail Constantin — membru, Mihai Gogancea Vatasoiu — membru.

Comments

comments

Your Turn To Talk

Your email address will not be published.