home-compani-de-stat

Fostul sef al RA-APPS, Georgian Surdu, a fost arestat pentru 30 de zile

Seful RA-APPS, Georgian Surdu, in sediul DNA

Seful RA-APPS, Georgian Surdu, in sediul DNA

Georgian Surdu a fost retinut de procurorii anticoruptie in dosarul in care este suspectat ca i-a cerut sefului Consiliului Judetean Buzau, Cristinel Bigiu, sa faciliteze firmei sale, obtinerea unui contract pentru lucrari de canalizare in valoare de 11 milioane de euro, in schimbul unui commission de 8%. Pe 30 aprilie, Tribunalul Bucuresti a decis ca seful RA-APPS sa fie cercetat sub control judiciar, avand printre obligatii si pe cea de a nu parasi tara. Procurorii au facut insa recurs.

Potrivit unui comunicat al DNA, „in vara anului 2013, in contextul unei intalniri pe care au avut-o intr-un restaurant din Bucuresti, inculpatul Surdu Georgian Gabriel i-a solicitat interlocutorului sau, in calitate de presedinte al Consiliului Judetean Buzau, sa-i faciliteze obtinerea unor contracte de lucrari publice in judetul Buzau, pentru o firma pe care primul a administra prin intermediar”

„Suspectul Bigiu Marian Cristinel a fost de acord cu cererea inculpatului Surdu Gabriel Georgian si i-a promis acestuia din urma ca-l va sprijini sa obtina un contract de lucrari pentru firma respectiva, intr-o comuna de pe raza judetului Buzau. La randul sau, inculpatul Surdu Gabriel Georgian i-a promis presedintelui Consiliului Judetean Buzau ca-i va remite, 8% din valoarea contractului, in schimbul interventiei sale pe langa primarul localitatii respective, in vederea castigarii licitatiei. De asemenea, cei doi au convenit ca o prima transa, de 75.000 euro, sa fie data la cateva zile de la momentul discutiei, lucru care s-a si intamplat, banii fiind remisi suspectului Bigiu Marian Cristinel printr-un intermediar”, mai precizeaza DNA.

Dupa negocierea dintre Surdu si Bigiu, pe 1 noiembrie 2013, intre primaria comunei si o societatea comerciala a fost incheiat un contract de prestari servicii, avand ca obiect prestarea de catre aceasta din urma a unor servicii de consultanta. Ulterior, in 21 mai 2014, firma controlata de Surdu Georgian Gabriel a incheiat un contract de lucrari avand ca obiect „Modernizare drumuri de interes local si retea publica de canalizare si statie de epurare”, in valoare de aproape 11 milioane de euro.

Comments

comments

Your Turn To Talk

Your email address will not be published.