home-compani-de-stat

Fostul prefect Costel Alic, condamnat la trei ani de inchisoare in afacerea “Cuartul Uricani”

Cuartul UricaniTribunalul Bucuresti l-a condamnat pe Costel Alic, fost prefect al Hunedoarei, la trei ani de inchisoare intr-un dosar de delapidare privind exploatarea de cuart de la Uricani. Sentinta a fost pronuntata luni si nu este definitiva.

Instanta a decis incetarea procesul penal pornit impotriva lui Alic pentru infractiunea de inselaciune, ca urmare a prescriptiei raspunderii penale si condamnarea fostului prefect la trei ani inchisoare pentru constituirea unui grup infractional organizat.

Judecatorii i-au interzis lui Alic ca pedeapsa complementara dreptul de a fi ales in autoritatile publice sau in orice alte functii publice, dreptul de a ocupa o functie care implica exercttiul autoritatii de stat, dreptul de a fi administrator de drept/de fapt, de a fi asociat sau de a ocupa orice functie de conducere in cadrul unei societati comerciale si dreptul de a ocupa o functie de conducere in cadrul unei persoane juridice de drept public pe o durata de 2 ani dupa executarea pedepsei principale.

In acest dosar au mai fost trimisi in judecata alti noua inculpati.

www.hunedoaramea.ro

Comments

comments

Your Turn To Talk

Your email address will not be published.