home-compani-de-stat

Energeticienii de la Mintia si Paroseni protesteaza in Deva

Energeticieni MintiaSituatia dezastruoasa in care se afla Complexul Energetic Hunedoara ii scoate pe energeticieni in strada. De data aceasta protesteaza muncitorii care nu sunt afiliati la Sindicatul “Muntele”. O actiune similara va fi organizata pe 22 mai si de sindicatul “Muntele”, in fata Casei de Cultura Petrosani.

Actiunea de protest de marti vizeaza situatia dezastruoasa a Complexului Energetic Hunedoara, iar protestatarii cer desprinderea urgenta a celor doua termocentrale de minele din Valea Jiului, respectiv divizarea Complexului Energetic Hunedoara luata in calcul si de Ministerul Energiei.

Mitingul este organizat de Sindicatul Liber Independent Electrocentrale Deva (SLIE) si cel al Sindicatului Electrocentrale Paroseni, iar energeticienii spun ca in acest fel se incearca pastrarea locurilor de munca si salvarea, atat cat se mai poate, a CEH. Liderii de sindicat spun ca daca se ajunge la insolventa entitatii energetice tot esafodajul se va prabusi definitive, iar asta inseamna trimiterea acasa a tuturor celor aproximativ 6.500 de angajati ai CEH, mentioneaza publicatia Avantul Liber.

Pe de alta parte, liderii Sindicatului “Muntele”, reprezentativ la nivelul CEH, vorbesc despre “tradare” si “manipulare” si spun ca divizarea CEH duce la pierderea a peste 1000 de locuri de munca la Termocentrala Mintia.

 

Comments

comments

  • n plus, se solicita anularea unei decizii a conducerii CEH prin care personalul din termocentralele Mintia ?i Paro?eni este trimis, prin rota?ie, n ?omaj tehnic, energeticienii apreciind ca hotar rea ar trebui aplicata ?i n sectorul minier, neafectat de aceasta masura.

Your Turn To Talk

Your email address will not be published.