home-compani-de-stat

Dosarul ONB – Razvan Ioan Dinca a incercat sa distruga probele din dosar si sa influenteze martorii

Razvan Dinca 1

Cinci persoane cu functii de conducere in cadrul Operei Nationale sunt cercetate pentru un prejudiciu calculat la aproape 630.000 de lei, iar administratorul firmei care pazea institutia este anchetat pentru ca presta servicii fara licenta, potrivit Parchetului Judecatoriei Sectorului 1.

“Cinci functionari din cadrul Operei Nationale din Bucuresti, respectiv Dinca Ioan Razvan – director general, Moldovan Alina Ofelia – director general adjunct, Petrescu Georgeta – director economic, Iacob Madalina Gabriela – sef birou achizitii publice, Grigore Sebastian-Eduard – coordonator echipa tehnica si administrativa, sub aspectul savarsirii mai multor infractiuni de abuz in serviciu”, a aratat Parchetul Judecatoriei Sectorului 1.

Anchetatorii au strans suficiente probe din care sa rezulte ca directorul Operei Nationale Bucuresti, Ioan Razvan Dinca, a savarsit sase infractiuni de abuz in serviciu si cinci infractiuni de fals in declaratii, se precizeaza in motivarea instantei.

Din motivarea instantei, rezulta ca judecatorul de drepturi si libertati a retinut ca in cauza exista probe din care rezulta presupunerea rezonabila ca inculpatul Dinca Ioan Razvan a incercat sa influenteze ceilalti participanti la savarsirea infractiunilor de care sunt acuzati, a martorilor din cauza si totodata sa sa sustraga sau sa altereze mijloace materiale de proba, se mentioneaza in motivarea instantei.

Conform sursei citate, din continutul convorbirilor telefonice, purtate in perioada 6 – 27 februarie, reiese ca inculpatii din dosar s-au intalnit de mai multe ori pentru a discuta ce declaratii urmau sa dea in fata organelor de urmarire penala.

Madalina: (…) nu pot sa-ti spun cum e cu Parchetul General si ce declaratii o sa dam si facem terapie de grup. Bine, nu este nici o problema. Pai o sa ne cheme sa dam declaratii toti, iti dai seama.

Roxana: Da.

Madalina: Sa zica Razvan, doamna Petrescu. Nu stiu daca o sa ajunga si la mine, posibil (cu referire la inculpatii Dinca Ioan Razvan si P.G.”, se arata in motivarea deciziei.

Aceasta nu este unica discutie purtata referitor la declaratiile ce urmau sa fie date in fata organelor de ancheta.

I. M. G: Facem sedinta de grup…(cu referire la intalnirile dintre inculpati)

Roxy: Nasol de voi!

I. M. G: Ce vom face si cum vom da declaratii dupa data de 27.(cu referire la data de 27 februarie 2015 indicata ca termen de predare a documentelor, in ordonanta nr. 12613/P/2013 din data de 04 februarie 2015)”, este o alta conversatie redata de procurori si de care judecatorii au tinut cont.

Referitor la aceste discutii, Dinca a recunoscut doar faptul ca aceste intaniri au fost organizate, dar nu si scopul acestora.

“Cu toate acestea, judecatorul considera ca declaratia inculpatului Dinca Ioan Razvan, potrivit careia intalnirile au avut ca unic scop discutiile cu privire la existenta si locul unde se afla inscrisurile solicitate de organele de urmarire penala este contrazisa de continutul proceselor-verbale de redare a convorbirilor purtate de inculpatii si martorii din cauza, din care rezulta in esenta ca inculpatul a fost cel care a coordonat atat continutul declaratiilor ce urmau sa se dea, cat si intreaga abordare in fata organelor judiciare”, se mai arata in motivarea instantei.

Directorul Operei Nationale, Razvan Dinca, este cercetat in libertate, incepand din 13 mai, dupa ce Judecatoria Sectorului 1 a respins cererea procurorilor de arestare preventiva, instanta dispunand masura controlului judiciar pentru 60 de zile, timp in care acesta va fi suspendat din functie.

Magistratul de la Judecatoria Sectorului 1 a dispus luarea masurii controlului judiciar fata de Razvan Dinca, pe o durata de 60 zile, din 13 mai pana la 11 iulie.

Comments

comments

Your Turn To Talk

Your email address will not be published.