home-compani-de-stat

Disponibilizari la CEO! 2133 de angajati vor fi trimisi acasa de la 1 iunie

Premierul Victor Ponta a aprobat alocarea banilor pentru disponibilizati mineriData de 1 iunie reprezinta o zi cu ghinion pentru angajatii Complexului Energetic Oltenia (CEO). Un numar de 2133 de angajati, mineri si personal TESA, vor fi disponibilizati. In prezent, la CEO lucreaza 18.424 de oameni. Premierul Victor Ponta a aprobat printr-o Hotarare de Guvern alocare sumei de 12.602.000 lei “pentru plata venitului lunar de completare pentru persoanele disponibilizate de la Societatea Complexul Energetic Oltenia S.A., in baza Planului de disponibilizare ca urmare a restructurarii, reorganizarii si eficientizarii Societatii Complexul Energetic Oltenia S.A., intocmit de catre conducerea acestei societati”, se precizeaza in Hotararea de Guvern.

Angajatii disponibilizati vor primi salarii compensatorii cuprinse intre 3400 lei si 20.400 lei, in functie de vechimea in munca.

Conform notei de fundamentare a H.G., motivul disponibilizarilor il reprezinta eficientizarea societatii. “Prin Planul de disponibilizare ca urmare a restructurarii, reorganizarii si eficientizarii Societatii Complexul Energetic Oltenia S.A. se propune disponibilizarea a 2.133 de salariati. Motivul care a condus la necesitatea disponibilizarii de personal este eficientizarea activitatii acestei societati tinand cont de actuala conjunctura economico-financiara a societatii”, se mentioneaza in Nota de Fundamentare.

Cine controleaza Complexul Energetic Oltenia?

Structura actionariatului se prezinta dupa cum urmeaza: Statul Roman prin Ministerul Energiei, Întreprinderilor Mici si Mijlocii si Mediului de Afaceri detine 98.006.797 actiuni (77,15%), Fondul Proprietatea S.A. detine 27.387.940 actiuni (21,55%), Societatea Electrocentrale Grup S.A. detine 1.073.653 actiuni (0,84%), Societatea pentru Închiderea – Conservarea Minelor S.A. detine 563.417 (0,44%) si Statul Roman prin Ministerul Energiei, Întreprinderilor Mici si Mijlocii si Mediului de Afaceri, Fondul Proprietatea S.A., Societatea Electrocentrale Grup S.A. si Societatea pentru Închiderea – Conservarea Minelor S.A. detin, împreuna, 2 actiuni.

Comments

comments

Your Turn To Talk

Your email address will not be published.