home-compani-de-stat

Razvan Ioan Dinca are interzis in ONB pentru urmatoarele 60 de zile. El se afla sub control judiciar, dupa ce a fost retinut 24 de ore

Razvan Dinca 1Magistratii de la Judecatoria Sector 1 au decis ca directorul Operei Nationale Bucuresti, Razvan Ioan Dinca, sa fie cercetat sub control judiciar,  pe o durata de 60 de zile. Judecatorii au decis ca pe durata celor 60 de zile, Razvan Ioan Dinca, nu are voie sa se deplaseze la Opera Nationala Bucuresti si nici sa exercite functia de director. Totodata, nu are voie sa ia legatura cu martorii sau inculpatii din dosarul in care este cercetat.

Ce trebuie sa respecte  Razvan Ioan Dinca in urmatoarele 60 de zile

Inculpatul Razvan Ioan Dinca trebuie sa respecte urmatoarele obligatii, pe durata masurii:

  1. a) sa se prezinte la organul de urmarire penala, judecatorul de camera preliminara sau la instanta de judecata ori de cate ori este chemat;
  2. b) sa informeze de indata organul judiciar care a dispus masura sau in fata caruia se afla cauza cu privire la schimbarea locuintei;
  3. c) sa se prezinte la sectia de politie in a carei circumscriptie isi are domiciliul in fapt inculpatul, conform programului de supraveghere intocmit de organul de politie sau ori de cate ori este chemat.

In baza art. 215 alin. (2) C.proc.pen., pe timpul controlului judiciar, impune inculpatului sa respecte urmatoarele obligatii:

  1. a) sa nu depaseasca raza teritoriala a municipiului Bucuresti, decat cu incuviintarea prealabila a organului judiciar;
  2. b) sa nu se apropie de niciun inculpat sau martor din cauza, cu exceptia numitei Dinca Violeta, in eventualitatea in care aceasta dobandeste calitatea de martor, si sa nu comunice cu acestia direct sau indirect, pe nicio cale.
  3. c) sa nu se deplaseze la Opera Nationala Bucuresti;
  4. d) sa nu exercite functia de Director general al Operei Nationale Bucuresti; In baza art. 215 alin. (3) C. proc. pen. atrage atentia inculpatului ca, in caz de incalcare cu rea-credinta a obligatiilor care ii revin, masura controlului judiciar poate fi inlocuita cu masura arestului la domiciliu sau masura arestarii preventive. In baza art. 215 al. 4 C.p.p. desemneaza sectia de politie in a carei circumscriptie isi are domiciliul in fapt inculpatul cu supravegherea respectarii de catre acesta a obligatiilor care ii revin pe durata controlului judiciar. In baza art. 275 alin. (3) C.proc.pen., cheltuielile judiciare avansate de stat raman in sarcina acestuia. Cu drept de contestatie in termen de 48 de ore de la pronuntare. Pronuntata in camera de consiliu, azi, 13.05.2015.

Directorul Operei Nationale, Razvan Dinca, a fost retinut pentru 24 de ore

Artistii si angajatii Operei Nationale Bucuresti au fost razbunati de procurori. Dupa cativa ani petrecuti sub teroarea lui Razvan Dinca (foto), acesta a fost retinut de procurori pentru 24 de ore, in noaptea de marti spre miercuri. Alaturi de el a mai fost retinut un angajat al Operei. Ei sunt acuzati de achizitii frauduloase. Abuzurile lui Razvan Dinca au fost prezentate si secretarilor de stat din Ministerul Culturii, care acum tac malc.

In urma audierilor desfasurate de sediul Politiei Sector 1, cei doi urmeaza sa fie dusi la Judecatoria Sectorului 1 cu propunerea de arestare preventiva pentru abuz in serviciu, fals in declaratii si conflict de interese.

Procurorii au descins, marti dimineata, la sediul institutiei, controland contractele incheiate in ultimii patru ani pe bani publici. Unul dintre contractele ce ridica mari semne de intrebare este cel de constructie a noii sali de spectacole a Operetei din Bucuresti.

Valoarea lui a crescut de cateva ori, spun anchetatorii, care vor sa vada de ce. De altfel, anchetatorii au suspiciuni ca majoritatea contractelor ar fi fost umflate. De exemplu, echipa de control a OLAF descoperit in Opera Nationala Bucuresti o cafenea in locul Centrului de Consultanta profesionala in domeniul Artelor Spectacolului. Inspectorii OLAF Alin Bresug si Esteban Alberto Castro Fernandez au facut un control la Opera Nationala Bucuresti, la sfarsitul anului 2014. In cadrul proiectului european “Studiopera – formarea profesionala specifica in cadrul Studoiului Experimental de Opera si Balet pentru meserii de scena si abilitati de management cultural in domeniul artelor culturale”, trebuia realizat un Centru de Consultanta. Manager de proiect Ruxandra Hogea. Prima activitate investigata a fost “analiza nevoilor si realizarea unui studiu de fezabilitate”.  Din analiza raportului inspectorii OLAF nu au putut identifica elementele aferente Studiului de Fezabilitate si nici alte elemente de fezabilitate.

Cafeneaua din ONB 

In cadrul acestui proiect a fost dezvoltat “Centrul de consultanta profesionala in domeniul Artelor Spectacolului de pe langa Studoiul Experimental de Opera si Balet al ONB. Pe parcursul inspectiei spatiilor echipa OLAF a constatat ca acest spatiu era utilizat ca spatiu de lucru pentru arhitectii implicate in renovarea Operei. “Nu au putut fi identificate elemente de identificare vizuala privind existent Centrului in acea locatie, precum si niciun alt element care sa ateste functionarea curenta a Centrului in locatia mentionata”, sustin inspectorii OLAF.

Cu privire la spatiile aferente desfasurarii activitatilor artistice practice, echipa OLAF a fost informata ca ultima activitate desfasurata in aceasta locatie a avut loc in 23.03.2013. Ulterior acestei date, Foaierul galben  al Operei a fost transformat in cafenea.

Razvan Dinca le-a mentionat inspectorilor ca “in legatura cu paragraful 2 de la Sustenabilitate precizez ca Foaierul Galben al Operei este un spatiu versatile in care functioneaza pe rand diverse tipuri de activitati (recitaluri, cafenea, mici spectacole, conferinte, work-shop-uri)”.

Potrivit raportului, persoanele responsabile pentru derularea Centrului de Consultanta Profesionala, echipa OLAF a fost informata ca Ana Maria Vladu a fost responsabila de aceasta activitate pana in anulul 2012. Ulterior aceasta functie a fost preluata de Andreea Dumitrascu. “La momentul desfasurarii activitatii de control la fata locului nu a putut fi identificata nicio persoana angajata sau responsabila de derularea activitati in cadrul centrului creat.

Echipa OLAF a fost informata ca in cadrul Centrului nu a fost desfasurata nicio activitate de formare profesionala de orice natura dupa incheierea proiectului. In acest sens nu au fost derulate nici un fel de cursuri dupa incheierea proiectului in cadrul Centrului infiintat.

 

Comments

comments

Your Turn To Talk

Your email address will not be published.