home-compani-de-stat

Concedieri colective la SN de Inchideri de Mine Valea Jiului

Societatea de Inchideri Mine Valea Jiului695 de mineri vor fi concediati de la 1 iulie

Premierul Victor Ponta a dat o Hotarare de Guvern prin care a decis sa aloce suma de 1.038.000 lei pentru plata persoanelor disponibilizate de la Societatea Nationala de Inchideri Mine Valea Jiului S.A.

In Nota de Funamentare a Hotararii de Guvern emisa de ministrul Energiei, Andrei Dominic Gerea si avizata de ministrii Rovana Plumb, Eugen Orlando Teodorovici si Robert Cazanciuc se precizeaza ca masura concedierii colective va afecta un numar total de 695 salariati, conform Planului de disponibilizare aprobat, care vor beneficia de prevederile Ordonantei de urgenta a Guvernului nr. 36/2013 privind aplicarea in perioada 2013-2018 a unor masuri de protectie sociala acordata persoanelor disponibilizate prin concedieri colective efectuate in baza planurilor de disponibilizare, aprobata cu completari prin Legea nr.259/2013 si ale art. 10 din Ordonanța Guvernului nr.29/2013.”

Planul de disponibilizare se va desfasura in doua etape:

– etapa a I a in termen de 90 de zile calendaristice de la data intrarii in vigoare a prezentei hotarâri de Guvern, estimat-incepând cu data de 1 iulie 2015;

– etapa a II a in perioada octombrie-decembrie 2015.

Concedierea colectiva va conduce la indeplinirea obiectivelor cuprinse in Planul de inchidere intocmit conform Deciziei Comisiei Europene nr. C (2012) 1.020 final si in Bugetul de Venituri si Cheltuieli pentru anul 2015, aprobat pentru Societatea Nationala de inchideri Mine Valea Jiului S.A.”, se mai precizeaza in Nota de Fundamentare a HG.

Comments

comments

Your Turn To Talk

Your email address will not be published.