home-compani-de-stat

Colegiul Medicilor Bucuresti: 86% dintre medici au fost expusi in cel putin o circumstanta la agresiune verbala

medici agresatiUn raport prezentat de Colegiul Medicilor Bucuresti arata ca 86% dintre medici au fost expusi in cel putin o circumstanta la agresiune verbala. Totodata, 10,2% s-au confruntat cu incidente de agresiune fizica iar 50% (460 persoane) din totalul celor chestionati au declarat ca agresiunile verbale, fizice sau de alta natura produse in timpul exercitarii profesiei le-au afectat sanatatea, calitatea vietii sau activitatea, releva studiul, realizat de Fundatia Colegiului Medicilor din Municipiul Bucuresti (CMMB).

Intr-o conferinta de presa prilejuita de prezentarea studiului, prof. dr. Ioan Lascar, presedintele CMMB si al Fundatiei CMMB, a declarat ca numarul de cazuri violente inregistrate oficial este mai mic decat cel real iar absenta sanctiunilor pentru autori sporeste nemultumirea angajatilor din spitale.

Directorul Fundatiei CMMB, Georgeta Ionescu, a declarat ca: “in Romania, a masura impactul actelor de agresiune la adresa lucratorilor din sanatate reprezinta o provocare, data fiind lipsa unor informatii oficiale disponibile opiniei publice, absenta unui sistem de monitorizare si reticenta victimelor de a raporta un incident in anumite situatii”.

“Nici cazurile de agresiune, nici consecintele acestora asupra personalului medical nu au fost inregistrate sistematic si nu exista mecanisme unitare de raportare sau proceduri scrise pentru a manageria acest tip de incidente”, a subliniat Georgeta Ionescu.

Comments

comments

Your Turn To Talk

Your email address will not be published.