home-compani-de-stat

Cei 2133 de disponibilizaţii de la CEO vor primi salarii compensatorii în funcţie de vechime

ceo-sediu-gereaGuvernul a alocat suma de 12,6 milioane de lei din bugetul asigurărilor pentru șomaj pe anul 2015, fonduri destinate plății venitului lunar de completare persoanelor disponibilizate de la Complexul Energetic Oltenia. „Acest venit lunar de completare se adaugă indemnizației de șomaj și se acordă în baza OUG 36/2013 privind aplicarea în perioada 2013-2018 a unor măsuri de protecție socială acordată persoanelor disponibilizate prin concedieri colective efectuate în baza planurilor de disponibilizare”, se precizează în Hotărîrea de Guvern.

Venitul de completare se acordă lunar, pe perioade stabilite diferențiat în funcție de vechimea în muncă, respectiv:

  • pentru 12 luni pentru persoanele care au o vechime în muncă cuprinsă între 3 ani până la 10 ani,
  • pentru 20 de luni pentru persoanele care au o vechime în muncă cuprinsă între 10 ani și până la 15 ani,
  • pentru 22 de luni pentru salariații care au o vechime în muncă cuprinsă între 15 ani și până la 25 ani,
  • pentru 24 de luni pentru salariații care au o vechime în muncă de cel puțin 25 de ani.

Măsura concedierii colective vizează 2.133 de salariați, potrivit Planului de disponibilizare, aprobat în condițiile legii. La data elaborării planului, societatea avea un număr de 18.424 de salariați. Motivul care a dus la necesitatea disponibilizării de personal este eficientizarea activității acestei societăți. Întrucât, în perioada următoare, nu există premise pentru creșterea veniturilor la un nivel care să poată susține actuala structură organizatorică, pe lângă celelalte măsuri de reducere a costurilor în vederea redresării activității, Complexul Energetic Oltenia trebuie să implementeze un program de restructurare și reorganizare care presupune:

  • Menținerea în funcțiune doar a capacităților de producție eficiente,
  • Redimensionarea numărului de personal în funcție de necesarul care să asigure funcționarea în siguranță a capacităților menținute în funcțiune.

Comments

comments

Your Turn To Talk

Your email address will not be published.