home-compani-de-stat

Bomba ecologica la Hunedoara! Garda de Mediu: VIATA OAMENILOR ESTE PUSA IN PERICOL!

Ecosid-HunedoaraAproape 500 de tone de gudron aflate sub nasul administratiei locale ameninta sa provoace un adevarat dezastru natural.

Garda de Mediu a cerut imperativ conducerii administratiei locale din municipiul Hunedoara sa rezolve urgent problema depozitarii deseurilor periculoase, de aceasta data referindu-se la cele aproape 500 de tone de gudron aflate in rezervoarele preluate de SC ECO SID SRL de pe platforma industriala siderurgica.

Printr-o adresa transmisa atat SC ECO SID SRL, cat si Consiliului Local Hunedoara, comisarul sef al Garzii de Mediu Hunedoara atrage atentia asupra pericolului iminent de producere a unor poluari accidentale.

„Consideram ca pana la eliminarea acestor deseuri prin societati specializate si autorizate exista un pericol iminent de producere a unor poluari accidentale, care pot pune in pericol viata ori sanatatea umana, animala sau vegetala”, sustine comisarul sef Bogdan Sever.

Reprezentantii Garzii de Mediu Hunedoara au identificat un volum de deseuri estimat de reziduuri rezultate in urma neutralizarii acidului sulfuric cu var (100 mc) si cinci rezervoare betonate in care se afla peste 470 de tone de gudron, apa fenolica si fuse.

Pentru nerespectarea conditiilor din autorizatia de mediu, societatea ECO SID SRL Hunedoara a fost amendata de Garda de Mediu cu 60.000 de lei in anul 2013, insa acest lucru nu a generat o reactie a administratiei locale (actionarul principal al societatii).

Sursa: www.hunedoaralibera.ro

Comments

comments

Your Turn To Talk

Your email address will not be published.