home-compani-de-stat

Aeroportul Otopeni si Tarom se duc la arabi?

Otopeni terminalModernizarea Aeroportului Otopeni si relansarea companiei Tarom ar putea fi preluate de operatorul aerian Qatar Airways caruia premierul Victor Ponta i-a propus sa incheie un parteneriat guvernamental. Propunerea a fost facuta si companiilor Turkish Airlines, Emirates si Etihad, aflate insa deocamdata doar intr-o faza exploratorie, a anuntat premierul Ponta.

“Am discutat si la nivel politic cu CEO-ul de la Qatar Airways, informandu-l despre dorinta noastra de a lista aeroportul Bucuresti-Otopeni, de a restructura si a salva TAROM-ul”, a anuntat Ponta, aflat in Qatar. El a mai precizat ca a avut, la Bucuresti, o discutie similara cu Turkish Airlines si va avea inrevederi pe aceasta tema si cu reprezentantii companiilor aeriene Emirates si Etihad.

“Bucurestiul e unul dintre aeroporturile din regiune care s-a dezvoltat cel mai mult, dar care are nevoie in continuare de investitii, pentru ca deja incepe si isi atinge limitele de infrastructura, ori pentru asta vreau sa procedam cat mai repede la o listare, care inseamna capital privat care va ramane in companie pentru a se extinde aeroportul, iar la pachet cu aeroportul, care inseamna servicii pentru toate companiile care opereaza zboruri la Bucuresti, cautam un partener pentru Tarom. Iar partenerul, in acest moment, in lume, poate fi una din companiile din aceasta regiune, deoarece companiile europene au propriile lor probleme si nu sunt dornice sa investeasca in Tarom, din pacate”, a declarant Victor Ponta.

Comments

comments

Your Turn To Talk

Your email address will not be published.