home-compani-de-stat

Rusii de la NIS Petroleum incep cautarile gazelor de sist in Bihor

nis_onama_prometPresedintele Consiliul Judetean Bihor, Cornel Popa, a anuntat ca rusii de la compania NIS Petroleum, controlata de GAZPROM, vor incepe prospectiunile in judet. Reprezentantii companiei au facut un anunt in acest sens, in cadrul unei intalniri avute cu Cornel Popa. Cel mai probabil, explorarile vor fi demrate dupa Sarbatorile de Paste.

“M-au anuntat ca vor sa inceapa prospectiunile in judetul Bihor. Eu i-am anuntat de la inceput, in loc de bun-venit, ca nu au venit intr-un judet foarte prietenos cu ei. Si le-am exprimat si de data aceasta fatis si ceea ce gandesc eu si ceea ce stiu de la fata locului, de la cetateni direct”, a declarat Popa.

“Cred ca nu suntem ultimii naivi. Explorarile nu se opresc niciodata doar la explorari. Dincolo de faptul ca nu vor fi foarte comode nici acestea, din punctul de vedere al ambientului. Eu sustin independenta energetica, dar o sustin pe baza a ceea ce se poate face fara sa afectam mediul si traiul oamenilor. Nu ne este totuna ce lasam dupa noi. Si nu cred ca lasam dupa noi tocmai ce se asteapta sa lasam, mergand pe aceasta directie. Aceasta este convingerea mea. Poate este gresita, dar v-am spus-o si vreau sa o faceti cunoscuta. Nu indemn pe nimeni la acte reprobabile. Dar spun cu voce tare convingerea mea”, a delcarat presedintele CJ Bihor.

Chiar daca Romania are nevoie de cat mai multa independenta energetica, presedintele CJ Bihor este de parere ca avem si alte resurse cinetice inca nepuse suficient in valoare, precum energia eoliana, hidro si solara, subliniind potentialul geotermal de care intreg judetul Bihor beneficiaza.

Compania sarba NIS Petroleum detine doua licente de explorare-exploatare a gazelor de sist in perimetrele Derna si Baile Felix. NIS este detinuta de rusii de la Gazprom, care au cumparat 56,7% din actiunile grupul petrolier sarbesc.

Comments

comments

Your Turn To Talk

Your email address will not be published.