home-compani-de-stat

Romania se afla in stare de alerta dupa incendiul de la Cernobil

CernobilAutoritatile romane sunt in alerta dupa ce a izbucnit un incediu in zona interzisa din jurul centralei nucleare de la Cernobil. Comitetul de urgenta al ministerului Mediului s-a intrunit de urgenta la ora 17.

Potrivit unui comunicat al Ministerului Afacerilor Interne, viceprim-ministrul pentru securitate nationala si ministru de Interne, Gabriel Oprea, a dat o dispozitie in care toate structurile pentru situatii special de urgenta sa primeasca in timp real data si informatii concrete despre potentialii factori de risc rezultati in urma incendiului din Ucraina.

Ministrul ucrainean de Interne, Arsen Avakov, a declarat agentiei Interfax din Ucraina, ca incendiul care a izbucnit marti in zona interzisa din jurul centralei nucleare Cernobil este cel mai mare din 1992. Acesta se afla la 20 de kilometri distanta de centrala, dar depozitul cu combustibil folosit este situat la doar cinci kilometric: “Riscurile sunt mari. Prin urmare, atentie maxima.”

Comments

comments

  • Autoritatile romane, in stare de alerta dupa ce un incendiu violent a cuprins sute de hectare de padure in apropierea centralei de la Cernobil!

Your Turn To Talk

Your email address will not be published.