home-compani-de-stat

Metrorex a ajuns la mana procurorilor DNA

CNSC a blocat licitatia pentru trenurile de metrou aduse din Spania

MetrorexLicitatia organizata de Metrorex pentru achizitionarea unui numar de 51 de trenuri de metrou de la producatorul spaniol Construcciones y Auxiliar de Ferrocarriles (CAF) a fost blocata, dupa ce Consiliul National de Solutionare a Contestatiilor (CNSC) a decis suspendarea solutionarii contestatiilor depuse de societatile Alstom si Astra Vagoane cu privire la derularea acestei proceduri, pana cand autoritatile statului nu vor pronunta o hotarare definitiva in cercetarea in cauza derulata de DNA.

DNA cerceteaza in prezent anumite sectiuni ale licitatiei privind achizitia celor 51 de trenuri de la CAF, destinate transportului bucurestenilor pe Magistrala 5, Drumul Taberei — Pantelimon

“In data de 24.04.2015, prin adresa nr. 3433 352,357/C6/24.04.2015, Consiliul National de Solutionare a Contestatiilor a comunicat Metrorex Decizia nr. 75s/C6/352, 357/24.04.2015 cu privire la procedura de achizitie a 51 de trenuri de metrou, prin care a decis suspendarea solutionarii contestatiilor depuse de catre SC Alstom SA si de catre SC Astra Vagoane SA, in contradictoriu cu SC Metrorex SA pana cand autoritatile statului vor pronunta o hotarare definitiva in cercetarea ce se afla in derulare”, a anuntat Metrorex.

Potrivit reprezentantilor Metrorex, acest lucru inseamna ca pana cand nu va exista o hotarare definitiva data de autoritati in cazul cercetarii derulate de DNA referitor la licitatia organizata in vederea achizitionarii celor 51 de garnituri de metrou de la CAF, compania nu poate sa deruleze contractul respectiv, acesta fiind, practic, suspendat.

Comments

comments

Your Turn To Talk

Your email address will not be published.