home-compani-de-stat

Elena Udrea este acuzata si de spalare de bani

Elena UdreaProcurorii anticoruptie au dispus extinderea urmaririi penale a fostului ministru Elena Udrea si a lui Tudor Breazu, administratorul terenurilor de la Nana detinute de aceasta, pentru savarsirea infractiunii de spalare de bani, in dosarul “Gala Bute”.

Conform unui comunicat al Directiei Nationale Anticoruptie, Elena Udrea si Ana-Maria Topoliceanu, directorul Companiei Nationale de Investitii, au primit o suma de aproximativ 300.000 lei de la administratorul S.C. Consmin S.A. pentru a asigura plata la timp a lucrarilor executate de aceasta firma in baza contractelor incheiate cu Compania Nationala de Investitii.

Astfel, arata procurorii, dupa ce Compania Nationala de Investitii realiza platile catre S.C. Consmin S.A. pentru lucrarile efectuate, administratorul societatii dispunea transferul a 10% din suma incasata catre S.C. Last Time Studio S.R.L., controlata de Stefan Lungu, fost consilier al Elenei Udrea, in baza unor contracte de consultanta fictive. In acest mod s-au realizat 5 plati in valoare totala de 335.486 lei. La randul sau, Stefan Lungu ii dadea banii primiti lui Tudor Breazu.

Comments

comments

Your Turn To Talk

Your email address will not be published.