home-compani-de-stat

Comisia Europeana a aprobat un ajutor de 38 milioane de euro pentru salvarea Complexului Energetic Hunedoara

Complexul Energetic Hunedoara“Comisia Europeana a ajuns la concluzia ca ajutorul de salvare temporar in valoare de 167 de milioane de lei (aproximativ 37,7 milioane de euro) care urmeaza sa fie acordat de autoritaţile romane Complexului Energetic Hunedoara, producatorul de energie electrica si termica deţinut de stat din Romania, este conform cu normele UE privind ajutoarele de stat. Comisia a constatat, in special, ca ajutorul a fost limitat la suma necesara pentru a-i permite CE Hunedoara sa isi desfasure in continuare activitaţile de exploatare a centralelor sale electrice in urmatoarele sase luni”, potrivit unui anunt al CE.

Guvernul va acorda complexului energetic imprumuturi pe termen scurt care sa ii permita sa isi plateasca creditorii si sa isi menţina activitaţile de exploatare pana cand va fi in masura sa prezinte un plan de restructurare.

La sfarsitul celor sase luni, producatorul de carbune si electricitate va rambursa ajutorul sau Romania va notifica un plan de restructurare, care va stabili masurile de asigurare a viabilitaţii pe termen lung a companiei.

Complexul Energetic Hunedoara, cu sediul la Petrosani, judetul Hunedoara, detine o cota de piata de aproximativ 5% din productia de energie electrica din Romania si are aproximativ 6.500 de angajati.

Comments

comments

Your Turn To Talk

Your email address will not be published.