home-compani-de-stat

Atentie! Scad preturile la alimente de la 1 iunie!

Reducerea TVA la 9% va avea ca efect scaderea preturilor, relansarea consumului si o colectare mai buna la bugetul de stat

Daniel ConstantinMinistrul Agriculturii, Daniel Constantin, a anuntat ca reducerii TVA la 9% la alimente, coroborata si cu controalele ANAF, vor duce la crearea unui mediu concurential correct: “Vom avea evaziune mult mai putina si preturi mai mici. Reducerea TVA va avea ca efect scaderea preturilor, relansarea consumului si o colectare mai buna la bugetul de stat”.

De asemenea, ministrul apreciaza ca reducerea TVA la alimente la 9% va da “o gura de oxigen” sectorului de lapte, dupa eliminarea cotelor, de la 1 aprilie 2015, dar si celui de carne, afectat de embargoul impus de Federatia Rusa.

Consilierul premierului pe probleme macroeconomice, Cristian Socol, considera ca reducerea TVA la alimente va mari puterea de cumparare a fiecarui roman cu procente cuprinse intre 4 si 15%.

Totodata, secretarul general al Asociatiei Oamenilor de Afaceri din Romania (AOAR) sustine ca primul efect al reducerii TVA la 9% pentru produsele agroalimentare de la 1 iunie va fi o crestere a consumului populatiei.

In cadrul sedintei de Guvern de marti, 7 aprilie 2015, a fost aprobata reducerea anticipata a taxei pe valoare adaugata (TVA) la 9% la toate alimentele, de la 1 iunie 2015. Astfel, se va reduce TVA la toate alimentele, fara diferentieri, inclusiv la bauturile nealcoolice, precum si la serviciile de alimentatie publica.

Comments

comments

Your Turn To Talk

Your email address will not be published.