home-compani-de-stat

Adjuncta de la ISJ Cluj, Tunde Peter, condamnata la inchisoare

tunde-peter-la-tribunalEa isi va ispasi pedeapsa de doi ani si jumatate la Penitenciarul Gherla

Tunde Peter a fost condamnata la o pedeapsa de doi ani si sase luni, fiind acuzata de cumparare de influenta. Ea isi va executa pedeapsa in Sectia exterioara pentru femei si minori a Penitenciarului Gherla.

Curtea de Apel Cluj a respins apelurile lui Tunde Peter si a celuilalt inculpat, Vasile Persa. Astfel, cei doi au ramas cu condamnarile de la fond: Peter – 2 ani si 6 luni inchisoare cu executare pentru trafic de influenta si Persa – 1 an si 6 luni cu suspendare pentru cumparare de influenta.

”In cursul lunii iunie 2014, inculpata Peter Tunde a pretins si primit suma de 1700 euro de la inculpatul Persa Vasile Felician pentru a interveni la profesorii evaluatori in favoarea fiului inculpatului, candidatul Persa Catalin Vasile. Legatura dintre inculpatii Peter Tunde si Persa Vasile Felician a fost realizata prin intermediul numitei Calian Ildiko Gabriela, o mai veche cunostinta a inspectoarei scolare. Tot prin intermediul acesteia a fost transmis intregul mecanism de instruire a parolelor ce urmau a fi inserate in lucrari, precum si transmiterea ulterioara, prin sms, a numarului de pagini al lucrarilor.”. Ildiko Gabriela Calian este angajata la Directia de Taxe si Impozite a Primariei Cluj-Napoca”, se arata in motivarea sentintei.

Comments

comments

  • Instanta retine suplimentar caracterul repetitiv al activitatii infractionale, actele dosarului infirmand sustinerile inculpatei Peter Tunde in sensul ca faptele deduse judecatii ar avea caracter accidental, fiind determinate de intoarcerea fiicei inculpatei din strainatate si necesitatea asigurarii unor venituri pentru asigurarea unui viitor profesional in beneficiul acesteia.

Your Turn To Talk

Your email address will not be published.