home-compani-de-stat

Spagi si pomeni electorale luate in numele PDL

Zlotea Marian

Marian Zlotea ii apara pe condamnatii din lotul “Henri Coanda”, o afacere controversata de un miliard de euro.

Fostul presedinte al autoritatii Nationale Sanitar Veterinare pentru Siguranta alimentelor, actual secretar general adjunct al PDL, Marian Zlotea a fost trimis in judecata de procurorii anticoruptie impreuna cu 15 directori si inspectori sanitari. acesta este acuzat de luare de mita in forma continuata, instigare la luare de mita si constituire a unui grup organizat. “Inculpatul Zlotea Marian,in repetate randuri, a determinat conducerea D.S.V.S.a. Bucuresti, respectiv pe inculpatii Lupu Doina – Constanta si Hofman Marius, sa abuzeze de functiile detinute pentru procurarea produselor alimentare necesare realizarii unor actiuni sociale, (de atragere a alegatorilor cu pomeni electorale, pentru sustinerea unor evenimente, pentru asigurarea protocolului a.N.S.V.S.a., dar si al altor institutii), cunoscand faptul ca, la randul lor, acestia din urma isi determina subalternii sa se foloseasca de calitatea de inspector pentru a procura aceste produse de la agentii economici pe careii controlau si autorizau pe linie sanitar veterinara si siguranta alimentelor”, se precizeaza in comunicatul DNa. Mai mult, fiecare inspector din cadrul Serviciului Inspectie si Control impreuna cu cei de la Serviciul Igiena Veterinara erau obligati sa cotizeze suma de 3000 de lei pentru PDL. |n caz contrar locurile de munca le erau amenintate.

Amenintari

La 9 ianuarie 2006, Marian Zlotea, pe atunci presedintele asociatiei Tineretului Roman pentru Natiunile Unite, sareain ajutorul lui Ion Radu Fotino, care a revendicat ilegal un teren de 115 ha din Baneasa, pe care urma sa se construiasca locuinte ANL. Valoare terenului era in 2006 de aproximativ un miliard de euro. |n acest caz, Ioan Radu Fotino a fost condamnat la 16 ani de inchisoare, in timp de andra Rasnoveanu a primit 11 ani.insa, bratul lung al legii nu i-a atins si pe ceilalti complici ai acestora.

Cand afacerea era pe val, Zlotea i-a dat lui Fotino o scrisoare din partea organizatieiin care se preciza ca va sesizainaltul Comisariat ONU pentru Drepturile Omului si Delegatia Comisiei Europene “privind graveleincalcari ale drepturilor fundamentale ale omului, precum si hartuirile la care sunteti supus de catre Comisia Locala a orasului Voluntari si de agentia Nationala a Locuintei, va duce la alterarea imaginii respectarii drepturilor omuluiin Romania.

Comments

comments

Your Turn To Talk

Your email address will not be published.