home-compani-de-stat

Spagarul Traian Maris se va ocupa de “cultura si regenerarea padurilor” la Gilau

Traian_MarisFostul director al Directiei Silvice Cluj Traian Maris (foto), condamnat la trei ani si zece luni de inchisoare cu suspendare pentru ca ar fi luat mita de la padurarii din subordine, a revenit in sistem, ca inginer la Ocolul Silvic Gilau.

Directorul Directiei Silvice Cluj, Dorel Oros sustine ca Traian Maris a trebuit sa fie reincadrat pentru ca sentinta primita nu i-a interzis si dreptul la munca. Potrivit lui Oros, Traian Maris se va ocupa de “cultura si regenerarea padurilor” la Ocolul Silvic Gilau. Tribunalul Cluj a pronuntat, in 2 iulie, sentinta in dosarul in care Traian Maris, fost director al Directiei Silvice Cluj, a fost trimis in judecata de procurorii DNA Cluj pentru luare de mita, dupa ce a solicitat bani de la padurari pentru a le asigura pastrarea locurilor de munca si pentru a le aviza favorabil controalele dispuse in cantoane.

Intrucat la ultimul termen din proces Maris si-a recunoscut faptele, cazul a fost judecat in procedura simplificata, iar acesta a fost condamnat de Tribunalul Cluj la trei ani si zece luni de inchisoare cu suspendare pentru luare de mita.

Potrivit rechizitoriului, in 15 aprilie Traian Maris, in calitate de director al Directiei Silvice Cluj, a primit de la Valentin Maris suma de 10.000 de lei, provenita de la acesta si de la alti doi padurari (denuntatori in cauza), pentru ca, in exercitarea atributiilor de serviciu, sa ii asigure lui Valentin Maris pastrarea locului de munca si sa avizeze favorabil controalele facute bianual la cantonul acestuia, precum si pentru a nu dispune sanctionarea celorlalti padurari pentru presupuse nereguli in activitatea lor.

In acelasi dosar, Valentin Maris, cel care i-a dat lui Traian Maris banii adunati de la padurari, a fost condamnat la doi ani si zece luni de inchisoare cu suspendare, pentru dare de mita.

 

Comments

comments

Your Turn To Talk

Your email address will not be published.