home-compani-de-stat

Soprana Oana Andra Ulieriu a fost discrimata de Opera Nationala Bucuresti

Artistul Johan Kobborg a fost angajat cu un salariu de 7300 euro pe luna

Oana Andra UlieriuUna dintre marile soprane ale Romaniei a fost discriminate de Opera Nationala Bucuresti, dupa ce a cucerit marile scene de opera ale lumii. In anul 2014, soprana Oana Andra Ulieriu s-a adresat Consiliului National pentru Combaterea Discriminarii sustinand ca este hartuita si discriminata de catre conducerea Operei Nationale Bucuresti (ONB), dupa ce s-a opus comasarii Operei Romane cu Teatrul “Ion Dacian”. Ulterior demersurilor facute de soprana s-a incercat inlaturarea acesteia de pe scena, evaluarile activitatii profesionale fiind facute in mod subiectiv deoarece depunctata pentru “lipsa de loialitate fata de institutie”. Aceeasi soarta au avut-o si alte soliste care au semnat petitia online “Salvati Opera”.

Oana Ulieriu mai sustine in plangerea catre CNCD, ca Cosma Mihai in calitatea sa de consilier artistic si evaluator al performantelor a incercat sa impiedice colaborarea ei cu Opera Nationala din Sofia. In schimb, directorul ONB Ioan Razvan Dinca a sustinut ca aspectele relatate de soprano Ulieriu nu pot fi calificate ca fapte de discriminare.

Dupa ce au fost ascultate toate partile, Colegiul Director al CNCD a constat existenta unui tratament diferentiat, discriminatoriu in ceea ce priveste aprobarea evaluarii profesionale precum si a modului in care s-a procedat la distribuirea sopranei. Astfel, s-a decis ca Opera Nationala Bucuresti sa fie amendata cu suma de 1000 lei pentru discriminare, la fel si consilierul Mihai Cosma. In schimb, liderul de sindicat Octavian Paduret in loc sa apere interesele solistilor, sustine interesele conducerii. Paduret s-a pricopsit cu un avertisment din partea CNCD. Dupa aceasta decizie, o parte dintre angajatii Operei au decis sa reinfiinteze Sindicatul Unit al ONB.

Prestari servicii

Directorul Operei Nationale Bucuresti, Razvan Dinca, a semnat in 2014 un contract de antrepriza servicii cu Johan Kobbor pentru realizarea in cadrul Directiei de Balet pentru consultant in domeniul baletului, conceptie asupra structurii Directiei de Balet si un proiect de reorganizare a baletului national roman. Contractul a fost semnat pentru suma de 7307 euro pe luna. Dupa prima luna, s-a semnat un act aditional pentru prelungirea contractului. In present, Johan Kobborg figureaza ca director artistic in conducerea ONB.

Comments

comments

Your Turn To Talk

Your email address will not be published.