home-compani-de-stat

Sindicalistii vor lege speciala pentru angajatii din industria de aparare

CugirLiderul Sindicatului „Apararea”, Ioan Neagu, a atras atentia asupra necesitatii atribuirii caracterului de Lege speciala pentru o industrie speciala, cea a sistemului national de aparare si securitate. „Speram sa putem beneficia de o lege care sa includa si sa coordoneze cap-coada aceasta industrie”, a afirmat Ioan Neagu, care a mentionat ca in 1989 erau 200.000 de salariati in industria de aparare iar acum mai sunt doar in jur de 5.700 in ROMARM. El a mai spus ca pentru programele nationale si strategice este obligatoriu ca acestea sa aiba finantare de la bugetul de stat si sa implice responsabilitati pentru toate ministerele cu atributii in asigurarea securitatii nationale.

Neagu a opinat ca ar fi necesare in jur de 150 milioane de euro pentru investitii in industria de aparare, astfel incat aceasta sa faca fata cerintelor actuale ale pietei si concurentei.

Presedintele Sindicatului „Apararea” a mai cerut sprijinul guvernului pentru ca programele de mentenanta sa se deruleze anual si pe toata durata unui an. Programele de mentenanta trebuie sa asigure, a spus Neagu, capacitatile de operativitate a tuturor armelor, munitiilor, tehnicii de lupta, 24 de ore din 24 si pe toata durata de viata programata.

Comments

comments

Your Turn To Talk

Your email address will not be published.