home-compani-de-stat

RCA obligatoriu – teapa pagubitilor. Inspectorii de la asigurari inventeaza masini implicate in accident

In dimineata zilei de 13 februarie a.c. pe soseaua Straulesti a avut loc un accident auto in care au fost implicate doua autoturisme. Laurentiu Nedianu conducea regulamentar pe prima banda o masina Hyunday. Cealalta masina, o Skoda, era condusa de Marian Dumitriu. Acesta a pierdut controlul asupra autovehicului, probabil pe fondul vitezei excesive si a carosabilului inghetat, acrosand autoturismul Hyunday. In urma accidentului, masina Hyunday a iesit sifonata, cu daune semnificative. Marian Dumitriu si-a recunoscut vina, s-au facut fotografii la autoturisme, apoi au completat formularul de contestare amiabila la accident. Constatarea s-a facut la Centrul de Daune al Omniasig de pe Calea Grivitei, unde s-au facut din nou fotografii autoturismelor, s-au luat declaratii si actele de avizare. Cu documentele in brate, Laurentiu Nedianu a ales un Serivice Auto acceptat de Omniasig, pentru a i se repara autoturismul.

“Nu se confirma vinovatul din constatul amiabil”
Dar, imediat au inceput problemele pentru soferul pagubit. Biroul de Daune al asiguratorului trebuia sa isi dea acordul pentru ca masina sa intre in reparatii. In loc de un raspuns firesc, inspectorul de daune de la Omniasig, Radu Remus Cristinel, a transmis ca nu poate da acceptul pentru reparatii deoarece in urma unor declaratii depuse ulterior la dosar, “nu se confirma vinovatul din constatul amiabil!” Desi, la dosar a fost depusa sI declaratia martorului, care confirma constatatul amiabil.

Directorul adjunct de la Directia Daune, Sorin Nicola, impreuna cu Angela Danila de la Departamentul Avizari Daune, au transmis in cele din urma un raspuns de rasul curcilor, in care nu se numele pagubitului este scris gresit, iar in accident apar trei masini. Culmea, pagubitul fiind proprietar a doua dintre ele. Cu concluzia ca vina ii apartine pagubitului.

De rasul curcilor
“Ca urmare a evenimentului rutier (…) in care a fost implicat autoturismul marca Hyunday, proprietatea Nedelean Laurentiu, implicat alaturi de autovehicul marca Skoda, propritatea Porsche Mobility, (…), va aducem la cunostinta faptul ca, in urma analizarii documentelor de la dosar si a fotografiilor autoturismului implicate, rezulta faptul ca, accidentul s-a produs din culpa conducatorului autovehicului marca AUDI, dl. Nedelean Laurentiu” Oare cum isi explica inspectorii de la asigurari ca un sofer poate fi in acelasi timp la volanul a doua autoturisme? Documentul este semnat de directorul adjunct de la Directia Daune, Sorin Nicola, impreuna cu Angela Danila de la Departamentul Avizari Daune. Contactati telefonic, acestia nu au raspuns pentru a-si spune punctul de vedere.

In schimb, Nedianu Laurentiu a ramas cu paguba in urma accidentului. Pentru a I se face dreptate acesta a depus o plangere la Comisia de Supraveghere a Asigurarilor, dar si intantelor de judecata, unde va cere despagubiri pe masura.

Sursa: www.jurnalul.ro

Comments

comments

Your Turn To Talk

Your email address will not be published.