home-compani-de-stat

Ponta vrea sa se reintroduca declaratiile unice privind venitul anual. Adrian Nastase il taxeaza

Persoanele fizice care au mai multe surse de venit vor fi obligate sa completeze declaratia unica privind venitul anual, a anuntat premierul Victor Ponta. Insa, nu a precizat cand va intra in vigoare aceasta masura. “Scopul fiind ca taxele sa fie achitate intr-un singur loc”, a spus Ponta.
Adrian NastaseDar, fostul premier Adrian Nastase (foto) a taxat imediat aceasta decizie. “Declaratia pe venitul global a fost eliminata de guvernul Tariceanu. Acum, impreuna cu Tariceanu, ea este introdusa la loc. Sigur, sunt subiectiv. Am impresia unei lipse de continuitate in istoria de guvernare si in viata de partid. Am sentimentul ca Noul PSD incearca sa mearga inapoi la PSDR ul interbelic, pentru a se legitima, uitand rezultatele guvernului PSD din 2000-2004. Sau sarind peste el. Desi, multi din liderii actuali ai partidului au facut parte din acele echipe.”, a scris pe blogul sau, fostul premier Adrian Nastase.

victor-ponta-psdVineri, premierul Ponta a afirmat ca Romania trebuie sa revina la practica aplicata in prezent de toate tarile occidentale si de Statele Unite ale Americii, in care fiecare cetatean sa aiba obligatia de a-si declara o data pe an toate veniturile, declaratie desfiintata in 2005.

“In 2005, s-au desfiintat declaratiile personale, dar la un moment dat, in 2017, 2018, 2019, trebuie sa intram si noi in lumea civilizata. Cei care au un singur venit, din salariu sau din pensie, nu au de ce sa faca mai multe. Ideea este sa nu mai trimitem oamenii sa plateasca taxe locale separat si taxe la bugetul de stat separat, ci sa plateasca itntr-un singur loc”, a spus Ponta. El a mai spus ca, in prezent, exista un proiect-pilot in acest sens in Bucuresti si judetul Ilfov, dar care trebuie extins.

Comments

comments

Your Turn To Talk

Your email address will not be published.