home-compani-de-stat

Pasul Vulcan a fost impartit frateste de primarul Ile. Primarul si viceprimarul localitatii Vulcan au prezidat licitatiile

Primarul Gheorghe Ile impreuna cu viceprimarul  Cristian Merisanu Gheorghe Ile este unul dintre primarii din Valea Jiului care s-a invartit in jurul fostului ministru al Dezvoltarii, Elena Gabriela Udrea. Pana cand i-a aprobat o finantare de 31 de milioane pentru o telegondola. Un raport al Corpului de Control al premierului prezinta pe larg neregurile penale rezultate in urma atribuirii contractului pentru construirea telegondolei. Mai ales ca echipamentul a fost cumparat si revandut de cateva ori pana sa ajunga in custodia primariei, afacere prin care s-a marit valoarea ecipamentelor cu aproximativ doua milioane de euro.

Dar, primarul Gheorghe Ile nu rateaza nici o ocazie sa se laude cu sortul de mason. Asa ca s-a gandit sa imparta frateste terenurile din Pasul Vulcan. In anul 2013 a organizat nu mai putin de patru licitatii prin care au fost concesionate 32 de parcele de teren unor persoane influente in oras. Toate asa zisele licitatii au parfum penal de DNA. Printre cei care s-au pricopsit cu terenuri se afla cuscrul sau, sotiile unor politisti, ziaristi locali, afaceristi si politicieni controversati. Pentru a controla cat mai bine adjudecarea de terenuri, primarul Gheorghe Ile a fost numit presedinte al comisiei de licitatie, care a avut loc in 30 iunie 2013. Din comisie mai faceau parte: viceprimarul Cristian Merisanu, secretara Peter Rodica, directorul economic Luminita Leonte, directorul tehnic Nicolae Fara, arhitectul Paraschiva Acs si inspectorul Adriana Petrila.

11047228_948582678506474_1040293800_nTeren penru cuscru

Pentru prima parcela s-au inscris la licitatie Benoni Ianc si Marian Coltescu. Aceasta a fost castigata de Benoni Ianc, cuscrul primarului Ile. Fiica lui Benoni Ianc, Raluca, s-a casatorit cu Alecsandru Ile, fiul lui Ile. Dar, afacerile controversate dintre cei doi cuscri nu sunt o noutate. Una dintre acestea este legata de afacerea cu terenul de la porcarie. Benoni Ianc si sotia acestuia au cumparat un teren si grajduri in suprafata de 7225 mp cu suma de 1,08 euro/mp in Pasul Vulcan, desi pretul in zona era de cateva ori mai mare. Tranzactia a avut loc dupa ce Consiliul Local Vulcan si-a dat acordul pentru vanzarea terenului din proprietatea primariei. Dupa ce s-a parafat tranzactia, terenul a fost vandut lui Raluca si Alecsandru Ile.

Licitatii politice!
Pentru alt petec de teren s-au inscris la licitatie Iulia Iriza si Aurelian Silviu Coltescu, castigand cel din urma. Dar, cine sunt cei doi competitor? Iulia Iriza este sotia politistului Daniel Iriza de la Politia economica Vulcan. Totodata, ea este angajata pe post de jurist la firmele detinute de consilierul judetean Marian Coltescu, tatal lui Aurelian Coltescu! Familia Coltescu a mai castigat alte doua terenuri. O alta licitatie suspecta a fost pentru parcela cu numarul 63, la care au licitat Vasile Marinescu si Vasile Gabriel Marinescu, fiind castigata de cel din urma. Acesta a fost presedinte al filialei locale a PPDD. In schimb, prietenul lui Ile de vanatoare, Gratian Alexandru Dalea a concurat la licitatie impotriva fiicei lui, Alexandra Dalea. Dar, fiica a pierdut in fata tatalui. Cu un teren s-a pricopsit si Maria Manta, prietena cu sotia primarului Ile.

Concurenta in familie!
A doua licitatie a avut loc pe 19 august. De data aceasta au fost adjudecate doar patru parcele pe acelasi principiu. Astfel, Marcel Dalesan s-a batut la licitatie cu Dumitru Raducu. A castigat primul. Pentru urmatorul au licitat tot ei, castigand Dumitru. Au mai castigat si Monica Laura Raduca, dar si Catalin Asavinei. O noua licitatie a avut loc la 30 august 2013, cand i s-a atribuit un lot lui Bogdan Burui.

Ultima licitatie pentru terenuri in Pasul Vulcan a avut loc in 9 octombrie 2013. Atunci, presedintele comisiei a fost viceprimarul Cristian Merisanu, care se pare ca a avut orbul gainii. Maria Geta Riti si Daniela Riti s-au concurat pentru a pune mana pe parcela 64. A castigat prima. Pentru parcela 65 aceleasi femei au facut iar blat, dar de data aceasta a castigat Daniela Riti. Aceasta este sora Adrianei Buhaescu, sotia lui Danut Buhaescu, primarul orasului Uricani.

Apoi a urmat la licitatie lotul 66. Aici au depus oferte politistii Daniel Ion Vamvu si Petre Diaconescu, ambii colegi de masina la Politia Rutiera Petrosani. Vamvu a castigat licitatia. Aceleasi personaje au licitat pentru lotul 67, de data asta terenul ducandu-se la Petre Diaconescu. O alta tentativa de licitatie a fost pentru parcelele 72 si 75 la care au participat Marian Romica Simionoaca si Daniel Vasile Simionoaca. Fiecare s-a pricopsit cu cate un tere. Viceprimarul Merisanu a declarat ca nimeni nu s-a apucat de construit in zona, familia Riti chiar renuntand te renuri. In schimb, Merisanu a mai spus ca pentru legalitatea licitatiilor sunt responsabili juristul si secretarul primariei.

Sursa: www.jurnalul.ro

Comments

comments

Your Turn To Talk

Your email address will not be published.