home-compani-de-stat

Ministrul Andrei Gerea a schimbat Consiliul de Supraveghere de la CEO

CE OlteniaComplexul Energetic Oltenia are sefi noi in Consiliul de Supraveghere. Fostii membri au fost inlocuiti cu doua saptamani inainte de termenul stabilit initial, respectiv 16 aprilie, in cadrul unei sedinte convocate in regim de urgenta la Bucuresti de catre ministrul Andrei Gerea. Interesant, insa, doar trei dintre supraveghetori au fost inlocuiti, inclusiv unul de la Fondul Proprietatea, doi dintre ei fiind pastrati in posturi, respectiv Alin Chitu si Georgiana Porumbel. Graba, potrivit surselor noastre, vine pe fondul unei… suparari a celor revocati, care, afland ca urmau sa fie schimbati, au vrut sa demita, la randul lor, majoritatea Directoratului CE Oltenia, inainte de sedinta din 16 aprilie.

Planuri marete, inainte de revocare

Consiliul de Supraveghere al Complexului Oltenia a fost revocat, vineri, cu doua saptamani mai devreme decat era programata initial aceasta decizie. Adunarea Generala a Actionarilor s-a reunit la finele saptamanii si a decis revocarea din functie a trei dintre membrii CS-ului, desi, initial, AGA anuntase aceasta modificare pe data de 16 aprilie, la sedinta actionarilor. Reprezentantii actionarului majoritar la CEO, respectiv Ministerul Energiei, a convins, insa, ceilalti membri ai AGA sa se reuneasca mai repede, pentru a discuta pe marginea revocarii membrilor. Motivul, potrivit unor surse, este faptul ca fostii membri ai CS-ului erau pusi pe fapte mari, respectiv demiterea majoritatii Directoratului CE Oltenia, invocand indicatorii de performanta, desi in cazul unora dintre ei, erau destul de buni.

Planurile supraveghetorilor au aparut, surprinzator sau nu, abia dupa ce AGA a anuntat ca ii va schimba din functii, pentru ca nu si-au indeplinit, la randul lor, acesti indicatori. Practic, au vrut sa faca prapad, inainte de a fi revocati in sedinta din 16 aprilie. Planurile au fost, insa, aflate si deturnate printr-o masura radicala: inlocuirea din functii.

 Si-au pus Ministerul Energiei in cap

Pe de alta parte, insa, revocarea membrilor Consiliului de Supraveghere vine si pe fondul unor decizii proaste luate in timpul mandatului, dar si un conflict cu Ministerul Energiei, pe fondul externalizarii UMC Berbesti. Dupa cum se stie, Consiliul de Supraveghere s-a opus vehement acestei externalizari, chiar daca era o chestiune dictata de forul superior, respectiv Adunarea Generala a Actionarilor. Astfel, dupa ce procedurile de externalizare au fost finalizate, Ministerul, ca actionar majoritar al statului la CEO, a decis sa inlocuiasca pe cei care s-au opus, in frunte cu fostul presedinte al Consiliului, Dorin Catalin Spataru.

 Doar doi au fost pastrati

Fostul Consiliu de Supraveghere era condus de Dorin Catalin Spataru, acesta luandu-i locul lui Gabriel Dumitrascu. De asemenea, mai faceau parte din structura Alin Chitu, Razvan Purdila, Georgiana Porumbel si Daniel Naftali, ultimul fiind reprezentant al Fondului Proprietatea. Doar doi dintre fostii membri au fost pastrati in functii, respectiv Georgiana Porumbel si Alin Chitu. Din Consiliu mai facea parte si Ioan Mihaila, insa postul a ramas vacant dupa condamnarea sa la inchisoare pentru dare de mita.

 Cine sunt noii membri ai CS-ului

In locul celor demisi, precum si pe postul vacant al lui Mihaila, au fost numiti Georgeta Felicia Racasanu, Marius Andrei Roman, Radu Cristian Pop si Radu Cristian Eugen. Doua dintre numele inlocuitorilor sunt destul de cunoscute in sistemul energetic national. Este vorba de Georgeta Felicia Racasanu, fost director general adjunct in Ministerul Energiei, pe vremea cand acesta era Departament in cadrul Ministerului Economiei, precum si de Radu Cristian Eugen, director general la Directia de Management Suport Logistic a AVAS. Surprinzator, inclusiv Fondul Proprietatea a decis inlocuirea reprezentantului pe care il avea in Consiliul de Supraveghere, respectiv pe Daniel Naftali, locul acestuia fiind luat de Dan Gheorghe.

Sursa: www.gorjexclusiv.ro

Comments

comments

Your Turn To Talk

Your email address will not be published.