home-compani-de-stat

Udrea si Resmerita au fost facuti KO in “Gala Bute”

Pe 30 ianuarie, Elena Udrea a declarat pentru hotnews.ro, ca a depus la DNA un denunt impotriva lui Florian Codlea, director interimar al Serviciului Roman de Informatii, dar si impotriva procurorului sef, Laura Codruta Kovesi. In replica, Directia Nationala Anticoruptie a decis redeschiderea dosarului “Gala Bute”.

Procurorii au facut mai multe descinderi in cursul acestei zile in Bucuresti, Ilfov, Gorj si Hunedoara. Surse apropiate anchetei au precizat că se fac perchezitii la Stefan Lungu, fost consilier al Elenei Udrea, la adresa din jud. Ilfov, localitatea Corbeanca, Adrian Gardean, la adresa din jud. Ilfov, comuna Snagov, sat Ciofliceni, Rudel Obreja, fost presedinte al FRB, la adresa din București, sector 2, Miron Lupulescu, la adresa din jud. Hunedoara, localitatea Hateg, Cornel Resmerita, la adresa din jud. Hunedoara, localitatea Lupeni, Gheorghe Nastasia, la adresa din jud. Prahova, localitatea Busteni, dar si la firmele SC Termogaz Company SA, SC Rogard Coom Impex SRL , SC Consmin SA, SC Last Time Studio SRL.

Vom vorbi cand ma intorc”

Cornel ResmeritaCasa primarului din Lupeni, Cornel Resmerita (foto) a fost perchezitionata de anchetatori, apoi a fost “saltat” si dus la Bucuresti pentru a fi audiat la sediul central al Directiei Nationale Antiocoruptie, in dosarul “Gala Bute”. Fiul primarului din Lupeni este deputatul PSD, Cornel Cristian Resmerita. Totodata, a mai fost luata la puricat si casa lui Cristian Condoiu, seful biroului Achizitii Publice din cadrul primariei Lupeni. Acestia ar fi sustinut firma Termogaz Company sa preia un contract pentru asigurarea energiei electrice in statiunea Straja.

Termogaz Company din Hateg a fost una dintre companiile abonate la contractele de lucrari destinate sporturilor de iarna. Aceasta firma a pus mana pe doua contracte cu primariile din Borsec si Cavnic, in valoare de aproximativ 55 de milioane de lei. Termogaz este detinuta de cinci asociati – Miron Dorel Gardean (44%), Ioan Rusan (20%), Susana Rusan (20%), Adinel Gradistean (15%) si Miron Lupulescu (1%). Miron Dorel Gardean este fratele lui Adrian Gardean, administrator la Aviatia Utilitara Bucuresti, firma care a donat 40.000 de lei Partidului Democrat Liberal.

 

Comments

comments

Your Turn To Talk

Your email address will not be published.