home-compani-de-stat

Exploatarile miniere Petrila, Paroseni si Uricani vor fi inchise pana in 2018

Ajutor de stat in valoare de peste 143 milioane de lei pentru inchiderea minielor de carbune neviabile

Minele de carbune necompetitive din cadrul Societatii Nationale de inchideri Mine Valea Jiului – S.A. Petrosani vor beneficia de un ajutor de stat de peste 143 milioane de lei pentru anul 2015, prin bugetul Ministerului Energiei intreprinderilor Mici si Mijlocii si Mediului de Afaceri, potrivit unui proiect de hotarare de guvern postat pe pagina de internet a ministerului.

Potrivit notei de fundamentare, in urma analizei situatiei tehnico-economice a minelor din cadrul Companiei Nationale a Huilei S.A. Petrosani, denumita in continuare, CNH S.A. Petrosani s-a stabilit ca exploatarile miniere Petrila, Paroseni si Uricani vor fi inchise in perioada 2011-2018.

Conform documentului, pentru huila energetica livrata de unitatile intrate in proces de inchidere definitiva se acorda ajutor de stat in suma de 93.314.000 lei, destinat acoperirii pierderilor aferente productiei curente.

Pentru unitatile intrate in proces de inchidere definitiva se acorda ajutor de stat pentru suportarea costurilor exceptionale in suma de 50.161.000 lei, costuri care nu sunt legate de productia curenta si care este distribuit astfel: plati compensatorii—25.854.000 lei si lucrari de inchideri mine—24.307.000 lei.

Comments

comments

Your Turn To Talk

Your email address will not be published.