home-compani-de-stat

APIA acorda agricultorilor 90.500.000 litri de motorina

Apia Motorina

Agentia de Plati si Interventie pentru Agricultura (APIA) informeaza potentialii beneficiari ca cererile de plata privind acordarea ajutorului de stat pentru motorina utilizata in agricultura in trimestrul IV al anului 2014 se depun pana la 27 februarie 2015 (inclusiv).

Ajutorul de stat se acorda sub forma de rambursare a diferentei dintre acciza standard si acciza redusa (stabilita la 21,00 euro/1000 litri) pentru motorina utilizata la efectuarea lucrarilor mecanizate in agricultura, a carui valoare unitara, determinata potrivit prevederilor art. 218 din Legea nr. 571/2003, cu modificarile si completarile ulterioare, este de 1,7975 lei/litru. Beneficiarii ajutorului de stat achizitioneaza cantitatile necesare de motorina si solicita documentele fiscale de vanzare emise de furnizori pe numele acestora, in vederea efectuarii lucrarilor mecanizate in agricultura in trimestrul IV al anului 2014, in sectoarele vegetal, zootehnic si imbunatatiri funciare.

Cererile de plata cuprind informatii cu privire la suprafetele de teren, inclusiv pe structura de culturi si/sau pe efectivele de animale/pasari/albine/viermi de matase, pe care le exploateaza solicitantul si/sau pe lucrarile de imbunatatiri funciare, pe care acesta le-a executat pe perioada de aplicare a schemei de ajutor de stat si se depun insotite de o situatie centralizatoare privind cantitatile de motorina utilizate la lucrarile mecanizate din agricultura aferente trimestrului IV al anului 2014 si de documentele fiscale de vanzare emise de furnizori pe numele beneficiarilor pentru cantitatile de motorina achizitionate. Plata ajutorului de stat sub forma de rambursare se efectueaza pana la data de 30 iunie 2015, in limita bugetului anual aprobat.

Suma totala alocata schemei de ajutor de stat este de 162.673.000,75 lei. Cantitatea totala de motorina pentru care se acorda ajutor de stat sub forma de rambursare este de 90.500.000 litri. Cantitatile maxime de motorina utilizata in agricultura in trimestrul IV al anului 2014, defalcate pe structura de culturi si/sau pe efectivele de animale/pasari/albine/viermi de matase si/sau pe lucrarile de imbunatatiri funciare, pentru care se acorda ajutor de stat sub forma de rambursare, sunt prevazute in anexa la HG nr. 1108 din 12 decembrie 2014.

 

Comments

comments

Your Turn To Talk

Your email address will not be published.