home-compani-de-stat

DNA bate la usa lui Ile, iar pamantul fuge de sub telegondola din Pasul Vulcan

Alunecari de terenPamantul fuge de sub telegondola din Vulcan, stalpii de sustinere s-au inclinat, iar primarul Gheorghe Ile incearca sa ascunda adevarul, desi in orice moment se poate produce un adevarat dezastru. In paralel, la usa primarului au ajuns procurorii Directiei Nationale Anticoruptie, care investigheaza modul in care s-au risipit banii publici pe domeniul schiabil din localitate. Pentru realizarea studiului de fezabilitate Guvernul Romaniei a alocat initial pentru studiul de fezabilitate suma de 628.000 lei. Din acesti bani, edilul Gheorghe Ile a luat 420.000 lei, pe care i-a transferat illegal in fondul de rulment al primariei. Inspectorii guvernamentali trimisi in control au concluzionat ca s-a produs o paguba la bugetul de stat, iar primarul poate fi acuzat de deturnare de fonduri.

Primarul Gheorghe Ile poarta un ghiul pe care si-a gravat initialele numelui

Primarul Gheorghe Ile poarta un ghiul pe care si-a gravat initialele numelui sau

La acesta acuzatie primarul Gheorghe Ile a incercat sa se ascunda sub “fusta” Elenei Udrea. Acesta a declarat ca inspectorii de la corpul de control al premierului Victor Ponta au executat controlul la ordin politic, pentru ca ei aveau treaba cu fostul ministru Elena Udrea. Cunoscut ca traseist politic, primarul Gheorghe Ile vrea sa se transfere acum la Partidul National Liberal, probabil in speranta de a scapa basma curata din ancheta DNA.

Alunecari de teren
Drumul spre telegondola din Vulcan trece pe langa ferma primarului Gheorghe Ile. In dreptul ogradei are cativa stalpi de iluminat soseaua. Dar, cu un tupeu fantastic a decis ca acei stalpi trebuie sa-i lumineze grajdurile, in loc sa lumineze drumul pentru soferi. La cateva sute de metri urmeaza un platou pe care a fost amenajata o parcare pentru turistii care se duc la telegondola. In urma cu aproximativ doua luni a avut loc o alunecare de teren iar o parte din platou a luat-o la vale. Iar stalpii de sustinere s-au fisurat. Legat de alunecarile de teren, primarul Gheorghe Ile a spus ca nu stie nimic despre acest incident.

Afacere penala
In 2008, consiliul Local al primariei Vulcan a aprobat studiul de fezabilitate pentru modernizarea zonei turistice Pasul Vulcan si devizul investitiei in valoare de 115.184.94 RON, fara TVA. Adica, in jur de 31 de milioane de euro. Printr-o adresa din 2009, semnata de ministrul turismului, Elena Gabriela Udrea, primarul Gheorghe Ile a fost informat ca i s-a aprobat suma de 10.700.000 lei pentru proiectul schi in Romania. Licitatia a fost castigata de firma Acomin S.A. in asociere cu Leitner AG Spa Vipitent Italia pentru suma de 32.964.438 lei. Componentele echipamentului de telegondola au fost achizitionate initial de Acomin S.A., unde administrator era Horia Daniel Faur, direct de la Leitner Austria, cu o valoare de 21.477.211 lei. Apoi au fost vandute catre Quasar S.A. si Quasar Industries, la care asociat si actionar era tot Horia Daniel Faur. Ulterior componentele au fost reachizitionate de Acomin S.A. si revandute primariei cu aproape 30 de milioane de lei. Prin aceasta combinatie pretul echipamentelor a crescut cu aproximativ 7,5 milioane de lei. Mai mult, angajatii primariei Vulcan au semnat si stampilat un proces verbal de custodie in data de 16.12.2009 prin care ar fi primit componentele de telegondola de la Acomin S.A., desi primul lot a fost achizitionat de abia in data de 23.12.2009. Un alt doilea lot a fost receptionat fictiv in data de 26.03.2010, desi componentele au fost achizitionate trei luni mai tarziu.
Legat de aceasta afacere controversata, primarul Gheorghe Ile a declarat ca nu stie nimic. Dar, intrebat ce stie despre ce se intampla localitatea Vulcan a raspuns sec: “nimic!”

Achizitii intracomunitare, suspecte
Echipa de inspectie fiscala din cadrul Directiei Generale de Administrare a Marilor Contribuabili a constatat ca Acomin S.A. a inregistrat achizitii intracomunitare de la Leitner Austria in suma de 46.876.242 RON, din care 21.477.210 RON aferenta pentru achitia de echipamente pentru Pasul Vulcan. In schimb Leitner Austria a declarat livrari intracomunitare catre Acomin S.A. in valoare de 16.680.374 lei. De aici rezulta o diferenta in valoare de 30.195.868 RON. Corpul de control a solicitat autoritatilor fiscale austriece pentru a clarifica aceasta neconcordanta.

Sursa: www.jurnalul.ro 

 

Comments

comments

Your Turn To Talk

Your email address will not be published.