home-compani-de-stat

Cristian David a fost bagat in arestul Politiei Capitalei

Cristian David

Fostul ministru de Interne a primit o spaga de 500.000 de euro

Directia Nationala Anticoruptie a decis sa-l retina pentru 24 de ore pe Cristian David, fost Troaca, pentru ca a primit o spaga de 500.000 de euro, in anul 2008, in timpul mandatului sau de ministru al Internelor sI Reformei Administrative. “Ministrul David Cristian ar fi pretins, in anul 2007, iar la data de 1 februarie 2008 ar fi primit suma de 500.000 de euro, de la un denuntator, prin intermediar, pentru a-şi exercita atributiile de indrumare şi coordonare a activitatii prefectilor intr-o modalitate care sa asigure emiterea, de catre Comisia judeteana pentru stabilirea dreptului de proprietate, a titlului de proprietate asupra unui teren de 15 ha aflat in intravilanul municipiului Buzau”, se precizeaza in ordonanta de punere in miscare a actiunii penale. In acest dosar procurorii il acuza pe Cristian David de luare de mita, urm~nd sa fie prezentat la Inalta Curte de Casatie sI Justitie cu propunerea de arestare preventiva pentru 30 de zile.

Traseul banilor

Banii au plecat dintr-o agentie bancara situata in centrul Bucurestiul, fiind retrasi de Adrian Mladin, pe atunci primarul comunei Jilava, in calitate de reprezentant al persoanei care a beneficiat de retrocedarea unui teren de 15 ha situat in municipiul Buzau. In aceeasi zi, suma de 500.000 de euro a ajuns la Valeriu Robert Nitescu care i-ar fi dat personal lui David, culmea chiar la sediul ministerului de Interne. Valeriu Robert Nitescu avea functia de director de cabinet al ministrului Cristian David. Primarul Mladin i-a solicitat lui Nitescu sa-l puna in legatura cu prefectul judetului Buzau, Marian Cristinel B~giu, pentru a nu mai tergiversa solutionarea revendicarii. In schimb, Nitescu a promis ca va interveni la prefect prin intermediul ministrului Cristian David. La scurt timp Comisia Judeteana Buzau pentru Stabilirea Dreptului de Proprietate asupra Terenurilor s-a conformat si a a emis titlul de proprietate pentru terenul de 15 hectare. Pentru ajutorul acordat, Nitescu a solicitat o spaga de 1,1 milioane de euro.

Primarul Adrian Mladin a fost condamnat, in 28 martie 2014, de Curtea de Apel Bucuresti la sapte ani de inchisoare luare de mita, fals intelectual in forma participatiei improprii, instigare la infractiunea de spalare a banilor şi asociere pentru savârşirea de infractiuni de coruptie. Practic a parcelat mai multe terenuri in schimbul c~torva milioane de euro.

Comments

comments

Your Turn To Talk

Your email address will not be published.