home-compani-de-stat

Artistii Operei Nationale Bucuresti isi pun viata in pericol la fiecare spectacol

Imagini din interiorul Operei Nationale Bucuresti

Imagini din interiorul Operei Nationale Bucuresti

Sindicatul Unit a solicitat Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta, Inspectoratului Teritorial de Munca, Inspectoratului de Stat in Constructii si ISCIR sa efectueze controale la Opera Nationala Bucuresti pe motiv ca sala de spectacole nu indeplineste coditiile minime de functionare. Mai mult, a fost alertat si Serviciul de Paza si Protectie deoarece la premiera spectacolului Opera Traviata, din 30 Octombrie, au participat inalti demnitari ai statului in frunte cu premierul Victor Ponta, carora le-ar fi fost pusa in pericol siguranta.

Presedintele Sindicatului Unit al Operei Nationale Bucuresti, Cornel Vladu a reclamat faptul ca viata spectatorilor poate fi pusa in pericol pentru ca de exemplu candelabrul din sala de spectacol si candelabrele din foaierul spectatorilor nu au instaltiile de ridicat si sustinere nu au avizele necesare de la ISCIR, nu au carte tehnica, prezentand risc iminent de cadere; risc crescut de incendiu din cauza instalatiilor electrice precare precum si a depozitarii improprii o materialelor inflamabile.

Totodata, Cornel Vladu sustine ca artistii sunt obligati sa lucreze in conditii improprii de munca: frig, umezeala, praf datorat lucrarilor de amenajare aflate in desfasurare, lipsa ventilatiei. Mai mult, podeaua scenei este instabila si nu are avizele necesare de la ISCIR pentru trape, in conditiile in care in timpul unui spectacol pe scena se afla aproximativ 150 de artisti,  plus greutatea decorurilor.

Instalatiile electrice sunt improvizate sau afalate in diverse stadii de lucru si fara avize PRAM. Lipsa legaturilor instalatiilor electrice la centura de impamantare a cladirii, lipsa paratrasnetelor,  centrala termica nu are aviz ISCIR, iar conducta de gaz a fost modificata fara avize “, un declarat Cornel Vladu.

Comments

comments

Your Turn To Talk

Your email address will not be published.