home-compani-de-stat

“Toti elevii din clasele a III-a vor avea tablete, incepand din martie 2015”

Un numar de 220.000 de elevi din mediul rural si urban, care invata in clasele a III-a, vor beneficia de tablete printr-un proiect in valoare de 20 de milioane de euro, a anuntat ministrul pentru Societatea Informationala, Razvan Cotovelea.

Razvan Cotovelea“Introducerea tabletelor in scoli este un proiect la care lucreaza atat Ministerul Educatiei, cat si Ministerul pentru Societatea Informationala. Vrem sa-l finantam din alocarea financiara 2007-2014, dar si sa-l continuam din alocarea pentru 2014-2020. Practic, de la nivelul clasei a II-a, a III-a si a IV-a, absolut totii copiii din Romania vor beneficia de tablete. Tablete care vor avea deja manualele electronice disponibile. De asemenea, vom avea alte aplicatii care vor fi extrem de utile pentru procesul de invatare (…) Acolo unde sunt manualele digitale gata, adica la clasele a II-a si a III-a, putem sa lansam licitatia undeva anul acesta si proiectul sa demareze prin distributia de tablete catre copii din martie 2015, imediat dupa ce licitatia se va fi incheiat. Vorbim de copiii atat din urban, cat si din rural. Sunt 220.000 de copii la clasa a III-a care vor utiliza manuale digitale pe acelasi tip de tablete”, a declarat Cotovelea.

Potrivit ministrului, elevii din clasele a IV-a vor putea intra in posesia tabletelor cel mai probabil catre sfarsitul primului semestru al anului viitor, dar se are in vedere si dotarea cu laptopuri a studentilor cu probleme financiare.

Comments

comments

Your Turn To Talk

Your email address will not be published.