home-compani-de-stat

Elicopterele mortii. Opt militari au murit in urma prabusirii unui elicopter la Sibiu

DSC_0093Opt militari au murit, iar doi sunt in stare grava, la Spitalul de arsi din Bucuresti, in urma accidentului care a avut loc vineri langa Malancrav.

MApN a facut publica identitatea celor 8 militari care au murit in urma prabusirii la Sibiu a elicopterului de la Campia Turzii.

Cei decedati sunt: comandorul Artur-Grigore Palfi, 46 ani, casatorit, un copil, capitanul medic Rares-Cosmin Moldovan, 34 ani, casatorit, un copil, capitanul Razvan-Aurel Moldovan, 29 ani, casatorit, sublocotenentul Andrei-Catalin Apostol, 25 ani, necasatorit, maistrul militar cls. I Paul Badescu, 41 ani, necasatorit, maistrul militar cls. II Dorin Fodor, 43 ani, casatorit, doi copii, maistrul militar cls. III Vasile-Marian Gadalean, 33 ani, necasatorit, un copil, si maistrul militar cls. III Constantin-Dorin Filip, 30 ani, necasatorit.

Cei doi militari raniti, capitan-comandorul Corneliu-Gabriel Titiana, 47 ani, si maistrul militar cls. I Valentin Bora, 41 ani, au fost preluati de echipaje SMURD si sunt, in prezent, internati in stare stabila.

Cei opt militari si-au pierdut viata si alti doi au fost raniti in urma prabusirii unui elicopter militar IAR-330 PUMA, vineri, 21 noiembrie, in jurul orei 10.40, pe raza localitatii Malancrav, judetul Sibiu. Elicopterul, de la Baza 71 Aeriana de la Campia Turzii, se afla in misiune, urmand sa participe la un exercitiu in Poligonul Cincu.

Accidente in care a fost implicate elicopterele IAR 330 Puma Socat

7 martie 2013 – un elicopter PUMA-SOCAT s-a prabusit in apropierea comunicatiei Beresti-Bistrita, judetul Bacau, in timpul executarii unui zbor in formatie. Maistrul militar cls. a III-a Laurentiu Chiru si plutonierul Vasile Manolache au murit in accident, iar locotenent-comandorul Petru Pricop-pilot, capitanul Catalin Balmus-pilot si caporalul cls. a III-a Doru Nanescu-paramedic au fost raniti.

7 noiembrie 2007 – un elicopter IAR 330 Puma Socat, care apartinea Bazei 90 Transport Aerian Otopeni si executa un zbor de instructie pe timp de noapte s-a prabusit intre localitatile Strambeni si Ungheni din judetul Arges. Elicopterul, care avea trei persoane la bord, s-a prabusit pe un camp, in apropiere de primaria din Ungheni, la impactul cu solul aparatul de zbor luand foc.

16 august 2001– un elicopter militar IAR 330 Puma Socat, cu trei oameni la bord, s-a prabusit de la 50 de metri inaltime, in localitatea damboviteana Boteni. Accidentul s-a produs in timpul unui zbor de antrenament, iar aparatul a cazut chiar in curtea Bazei 61 Aeriene Titu.

 

Comments

comments

Your Turn To Talk

Your email address will not be published.