home-compani-de-stat

Conducerea Complexului Energetic Hunedoara are termen o luna sa prezinte o strategie realista privind buna functionare a societatii.

Complexul Energetic HunedoaraInvestitorii pot depune oferte de privatizare

Ministrul delegat pentru Energie, Razvan Nicolescu, a declarat marti ca mai acorda o singura luna conducerii Complexului Energetic Hunedoara (CEH) pentru prezentarea unei strategii realiste de “viabilizare”a societatii.

Declaratia a fost facuta la Bruxelles, unde ministrul a discutat cu reprezentantii Comisiei Europene (DG Competition) despre situatia sectorului minier din Valea Jiului si despre problemele cu care se confrunta CEH. La intalnire au participat si reprezentanti ai Consiliului Concurentei, sindicatelor, conducerii executive a CEH si ai Societatii Nationale Inchideri Mine Valea Jiului.

I-am informat pe oficialii Comisiei Europene ca unitatile de productie din Valea Jiului joaca un rol critic in asigurarea securitatii aprovizionarii cu energie electrica a Romaniei, iar acest rol va fi chiar mai important in perioada care urmeaza. Este nevoie de modernizare, inclusiv de cresterea productivitatii minelor“, a declarat ministrul.

Nicolescu a mai spus ca solutiile la problemele mineritului si productiei de energie electrica in Valea Jiului nu pot veni numai din partea Guvernului sau a Comisiei Europene. “Ele sunt in primul rand responsabilitatea conducerii executive a societatii, careia ii mai acord o singura luna pentru prezentarea unei strategii realiste de viabilizare a complexului“, a mai spus ministrul, dupa intalnirea cu oficialii europeni.

Departamentul pentru Energie a publicat luni, pe site-ul propriu, un anunt prin care invita potentialii investitori interesati de privatizarea CEH sa trimita scrisori de intentie pana la data de 5 decembrie 2014, ora 14.00.

Complexul are in jur de 6.500 de salariati, care lucreaza la patru mine din Valea Jiului (Lonea, Livezeni, Lupeni, Vulcan) si la termocentralele de la Mintia si Paroseni, care acopera circa 7 la suta din electricitatea consumata in Romania in 2013.

Sursa: www.hunedoaramea.ro

 

Comments

comments

Your Turn To Talk

Your email address will not be published.