home-compani-de-stat

34 de tone de ingrasaminte, 184 de litri de pesticide si sapte saci de porumb, spaga pentru Liviu Timar de la Mures

Liviu Timar

Directorul executive al Directiei Judetene pentru Agricultura Mures, Liviu Timar (foto), a fost retinut 24 de ore de catre procurorii anticoruptie. Acesta este acuzat de luare de mita in forma continuata si primirea de foloase necuvenite. Alaturi de Timar a mai fost retinut si Ioan Pop, administratorul unei societati comerciale, care este acuzat de inselaciune, dare de mita, dar si de desfasurarea de activitati cu organisme modificate genetic fara a avea autorizatiile necesare.

“In perioada 2012-2014, Directia pentru Agricultura Mures a efectuat un numar de 7 controale, la firma administrata de inculpatul Pop Ioan, in urma cărora inculpatul Timar Liviu a primit de la administratorul acesteia 34.000 kg ingrasaminte, 184 litri pesticide si 7 saci de samanta porumb, in valoare totală de 88.366 lei.”, se precizeaza intr-un comunicat al DNA.

Subventii de la APIA

Afaceristul Ioan Pop a cerut in data de 8 aprilie 2013 de la Agentia de Plati si Interventie pentru Agricultura subventii pentru un teren de 114,54 ha, pentru care a primit aproximativ 75.000 de lei. Ioan Pop le-a spus inspectorilor APIA ca a cultivat soia conventionala, dar de fapt el cultivase soia modificata genetic. La fel a facut si in aprilie 2014, cand a spus ca a cultivat un teren de 111,19 ha tot cu soia conventionala.

 

 

Comments

comments

Your Turn To Talk

Your email address will not be published.