home-compani-de-stat

Facultatea de Stiinte Sociale a fost “ingropata”

Facultatea de stiinte Sociale din cadrul Universitatii din Craiova a fost pusa pe butuci. Rectorul Dan Claudiu Danisor a decis sa transfere programele de studii de la stiinte Sociale catre alte facultati dupa bunul sau plac, ceea ce i-a facut atat pe studenti, cat si pe profesori sa protesteze impotriva sa si a Senatului Universitatii. Mai mult, specializarile Filosofie, Sociologie, Asistenta Sociala si stiinte Politice au trecut in subordinea Facultatii de Drept, acolo unde Danisor fusese decan. Aceasta mutare le-a dat de gandit profesorilor, care cred ca rectorul Danisor ar vrea sa-si faca propria universitate. “Peste trei ani, aceasta se va desprinde de Universitatea din Craiova si va lua nastere Universitatea de Drept si stiinte Sociale. Asa s-a intamplat si cu Universitatea de Farmacie”.

Intr-un memoriu adresat ministrului Educatiei, Remus Pricopie, profesorii sustin ca argumentele folosite pentru desfiintare facultatii nu sunt valide, iar procedurile folosite nu sunt conforme cu Legea Educatiei si cu Carta Universitatii. Potrivit unor surse din cadrul ministerului, Remus Pricopie si-a trimis corpul de control la Craiova pentru a verifica modul prin care rectorul Danisor a pus pe butuci Facultatea de stiinte Sociale. Totodata, vor fi luate la puricat si investitiile facute in noul sediu al Facultatii de Drept, in care s-au pompat aproape 15 milioane euro, o mare parte din bani fiind alocati de Uniunea Europeana. Numai dotarile si mobilierul au costat in jur de 800.000 euro.

1 aprilie

Rectorul Dan Claudiu Danisor

Rectorul Dan Claudiu Danisor

Pe holurile universitatii se vorbea pe la colturi despre desfiintarea Facultatii de Stiinte Sociale. Toti credeau ca rectorul Danisor e pus pe farse. Numai ca a fost o zi cu ghinion pentru invatamantul craiovean. Unul dintre profesori, care a dorit sa-si pastreze anonimatul, a povestit cum a fost distrusa o facultate cu 1.400 de studenti: “Pe 1 aprilie, la sedinta de Senat, cu 1 minut inainte de terminarea acesteia, rectorul a propus desfiintarea facultatii. A fortat senatorii sa voteze. A fost o marsavie din partea lui. E o mizerie de nedescris ceea ce se intampla acum la Craiova”. Alti membri ai senatului au declarat ca desfiintarea facultatii nu se afla pe ordinea de zi a sedintei Senatului Universitatii si nici restructurarea sau desfiintarea vreunei specializari. “Consiliul de administratie nu a emis catre Senat nici un act prin care sa se propuna restrucurarea sau desfiintarea unor specializari, intrucat la ultima sedinta nu a fost facuta nici o referire la acest aspect.” De atunci profesorii protestatari se tem ca vor ramane fara locuri de munca.

Proiect controversat

Afacerile in care a fost implicata Universitatea din Craiova au fost mereu in atentia opiniei publice datorita sumelor colosale care se invart in jurul acesteia. Numai pentru construirea noului sediu al Facultatii de Drept s-au cheltuit in jur de 15 milioane euro, bani proveniti de la UE. Managerul proiectului si responsabilul cu cheltuirea banilor a fost rectorul Danisor. Potrivit unor surse, rectorul trebuie sa justifice cheltuielile neeligibile in valoare de cateva milioane de lei efectuate in cadrul acestui proiect.

Rectorul Universitatii din Craiova, Dan Claudiu Danisor, este acuzat de profesori ca a distrus Facultatea de stiinte Sociale

Comments

comments

Your Turn To Talk

Your email address will not be published.