home-compani-de-stat

Stefania Duminica Vasilica a fost demisa dupa ce a plagiat integral

Premierul Victor Ponta a demis-o pe Stefania Duminica din functia de secretar de stat la Ministerul Educatiei, dupa ce Comisia de Etica a Universitatii Bucuresti a stabilit ca lucrarea de disertatie a acesteia din 2012 este un „plagiat integral” dupa o lucrare din 2008.

Decizia premierului privind eliberarea din functie a Stefaniei Duminica a fost publicata in Monitorul Oficial.

„La data intrarii in vigoare a prezentei decizii, doamna Vasilica Stefania Duminica se elibereaza din functia de secretar de stat la Ministerul Educatiei Nationale”, potrivit documentului publicat in Monitorul Oficial.

Lucrarea de disertatie a Stefaniei Duminica este „un plagiat integral”, „o fotocopie” dupa o lucrare cu acelasi titlu din 2008, a anuntat Comisia de Etica a Universitatii Bucuresti (UB), care a cerut rectoratului UB sa propuna retragerea titlului de master al secretarului de stat.

Comisia de Etica a UB a precizat ca s-a autosesizat in legatura cu lucrarea de disertatie “Pagini web in prezentarea elementelor de geografie a României in ciclul primar”, a Stefaniei Duminica, sustinuta in 2012 in cadrul Departamentului CREDIS al Universitatii din Bucuresti.

Autoarea este doctoranda la Facultatea de Psihologie si Stiintele Educatiei a Universitatii din Bucuresti, unde sustine activitati de predare in conformitate cu statutul de doctorand, a precizat Comisia de Etica.

Presedintele Traian Basescu declara, in 18 februarie, ca ii cere premierului Victor Ponta revocarea secretarului de stat in Ministerul Educatiei Stefania Duminica pentru plagiat, mentionând ca stie ca sefului Guvernului o sa ii fie greu sa sanctioneze astfel o fapta de plagiat.

Stefania Duminica este si lector universitar la Departamentul de formare a profesorilor din cadrul Universitatii din Bucuresti si profesor de limba si literatura româna in invatamântul preuniversitar.

A absolvit Liceul Pedagogic din Bucuresti, si-a luat licenta la Facultatea de Litere a UB si a facut un master in management educational la Facultatea de Psihologie si Stiintele Educatiei a UB, fiind doctorand in cadrul aceleiasi universitati, in domeniul Stiintele educatiei.

Comments

comments

Your Turn To Talk

Your email address will not be published.