home-compani-de-stat

Ministrul Turismului, Florin Jianu, vrea scheme de ajutor de stat pentru turism

Ministrul pentru IMM si Turism, Florin Jianu, aflat intr-o vizita in statiunile de pe litoral pentru a inspecta lucrarile de pe plaje, spune ca doreste sa fie realizate scheme de ajutor de stat pentru turism, litoralul urmand sa fie unul din proiectele pilot, precizeaza mediafax.ro.

„Am avut deja o intalnire cu Ministerul de Finante si vom construi modelul a niste proiecte de ajutor de stat. Este posibil sa gasim forme de sustinere a turismului prin scheme de ajutor de stat care sa ofere diverse facilitati pentru investitii pentru dezvoltarea locurilor de munca, pentru crearea de infrastructura, pentru atragerea turistilor din alte zone. Deja am avut o intalnire cu Ministerul de Finante, iar litoralul va fi unul din proiectele pilot pe care vom aplica o astfel de schema”, a declarat ministrul Florin Jianu, luni, in cadrul unei intalniri pe care a avut-o cu reprezentanti ai hotelierilor de pe litoral, la Mangalia.

El a precizat ca din ’89 si pana in prezent nu au existat asemenea scheme de ajutor de stat in turism desi sunt posibile, adaugand ca nu este necesara aprobarea Comisiei Europene in acest sens, ci doar informarea acesteia.

Comments

comments

Your Turn To Talk

Your email address will not be published.