home-compani-de-stat

Combinatul Oltchim, scos din nou la vanzare

Ministrul Economiei Varujan Vosganian a declarat,ieri, in contextul scoaterii din nou la vanzare a combinatului Oltchim ca distrugerea companiei a insemnat practic distrugerea “unui tezaur de proprietate industriala”.

El a atras atentia ca Oltchim detine un numar important de brevete de inventii care valoreaza milioane de euro. “Oltchim, dincolo de brandul sau detine un numar considerabil de brevete de inventii, un portofoliu care este evaluat la multe milioane de euro. Oltchim este unul dintre cei mai importanti jucatori din domeniu”, a afirmat ministrul Economiei.

Pe de alta parte, ministrul Economiei a dat asigurari ca salariile angajatilor de la Oltchim au fost platite integral.

“Productia de la data la care am preluat Oltchimul ca ca ministru al Economiei s-a triplat”, a mai spus Varujan Vosganian.

In urma cu patru zile, Vosganian spunea ca va fi publicat un anunt prealabil de oferta pentru Oltchim si ca ii va prezenta premierului un plan care vizeaza gasirea unei finantari de 25 de milioane de euro, care sa permita plata utilitatilor si achizitia de materie prima suplimentara.

“Saptamana viitoare vom publica anuntul de oferta pentru Oltchim, care este un anunt prealabil. El nu este un caiet de sarcini propriu-zis, ci este o tentativa de a vedea care este interesul posibililor investitori. Am avut cateva fonduri, catre sfarsitul saptamanii vor mai veni cateva echipe de experti din partea unor firme interesate. Am facut acest anunt de oferta pentru ca de aici inainte contactele noastre sa fie facute publice si asta sa dea o anumita incredere zonei”, declara atunci Vosganian.

Combinatul Oltchim Ramnicu Valcea a intrat in insolventa, cererea de declansare a acestei proceduri fiind aprobata in 30 ianuarie de Tribunalul Valcea.

Licitatia pentru cumpararea pachetului majoritar de actiuni la Oltchim a fost castigata anul trecut de Dan Diaconescu, patronul OTV. Diaconescu nu a intrat insa in posesia titlurilor pentru ca nu a platit statului suma la care s-a angajat, respectiv 45 milioane euro.

Dupa acest esec, statul nu a mai avansat un termen concret pentru privatizarea combinatului chimic.

Sursa: Jurnalul National

Comments

comments

Your Turn To Talk

Your email address will not be published.